Idén a BMW nagyszabású újdonság-dömpingbe kezdett. A hetes sorozat kibővítése mellett lehullott a lepel az új ötösről, bemutatták a Z4-es roadstert, 14 év után újjá született a 6-os széria és az X5-ös kisöccse, az X3-as is bemutatkozott. Nem merítette ki azonban tarsolyát a bajor gyártó, jövőre újabb újautó-hullám érkezik. Ennek keretében megismerhetjük majd a 6-os kabriót és a várva-várt egyes sorozatot is.

A BMW 1-es valószínűleg a márciusi Genfi Autószalonon fog debütálni. Legfontosabb tulajdonsága, hogy a többi BMW-hez hasonlóan az autó orrába épített motor a hátsó kerekeket hajtja. Összkerék-hajtást várhatóan nem kap a legkisebb BMW, de egy sportverzió – legalább 250 lóerős teljesítménnyel – előbb-utóbb mindenképpen felkerül a palettára.

Műszakilag sok hasonlóságot mutat majd az 1-es BMW a 3-assal, de a forma teljesen egyéni utat jár. A Chris Bangle nevével fémjelzett “lángoló felület” design-irány uralja a legkisebb BMW formáját is. Ennek megfelelően a homorú és domború felületek meghökkentő egységgé kovácsolódva képeznek szemet gyönyörködtető alakot.