Újabb hungaroringi futamon van túl a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa és a Mobil 1 Opel Astra Classic kupa mezőnye. Pénteken esőben, borús időben tartották az időmérést. A Cliók között egyből Wéber Gábor (Autó-Motor) állt az élre. A bajnokságban is fölényesen vezető Wéber mögött Solti Attila és Gál Szabolcs következett. Krecz Zsolt nem indult ezen a futamon.

A szombat délelőtti rajtot követően alaposan megváltozott az első 10 sorrendje. Bessenyey Zoltán (Autó Modell Sport), aki a hetedikként rajtolt, előretört a negyedik helyre. Egy négyes élboly (Wéber, Gál, Solti, Bessenyey) a verseny elejétől elhúzott a mezőnytől. Solti Attila váltóhiba miatt kiesett, így a végeredmény Wéber Gábor, Gál Szabolcs és Bessenyey Zoltán volt.

Eredetileg Benik Balázs indult volna a Pirelli autójával, nevét a szerelők már fel is ragasztották az autóra. Idővel azonban kiderült, hogy a szponzori szerződésekben vállalt kötelezettségek miatt Benik mégsem állhat rajthoz a Cliók között. Helyét Gáspár István vette át, aki Honda Civic VTi-vel szép eredményeket ér el a gyorsasági bajnokságban. Teljesítménye csalódást keltett, mivel edzésen a 24-ik lett, ahonnan szombaton csak a 20-ik helyre sikerült előrelépnie.

Szombat délután az időmérésen Wéber Gábor új pályacsúcsot ment, 2:17 alá szorítva a köridőt. Másnap jó esélye volt a bajnokság végleges eldöntésére, amivel élt is és újra futamgyőzelmet aratott. Dolgát megnehezítette, hogy a Clio váltója kidobálta a harmadikat, ezért a 100 és 150 km/óra közötti tartományban kézzel kellett benttartania a sebességváltót harmadik fokozatban.

Váltóhiba sújtotta kollégánkat, Della Donna Mario-t is, aki az [origo] autójával indul. Az ő Cliójában a második és harmadik fokozat rendetlenkedett, a szombati verseny végére a hármast néha be sem vette a váltó. Mario a verseny legvégén egy bal első defekttől hátráltatva három helyet visszaesett, végül a 16-ik helyen zárt 28 induló között. A szombat délutáni edzésen és a vasárnapi versenyen Della Donna Mario a sérült váltóval már nem tudott elindulni.

Még a szombati versenyen Herczog Péter autóját erősen meglökte egy vetélytárs. Az ütés miatti ütközésben megsérült a féltengelyben az axiális csukló. Az erősen elgörbült alkatrész miatt Herczog Péternek ki kellett állnia.

Vasárnap ismét Wéber Gábor startolt az élről, de ketten is lerajtolták. Az első kanyarba Gál Szabolcs mögött a nagyon jó formában versenyző Bessenyey Zoltán fordult másodikként. Jánosi Sándor több pozíciót is vesztett. Wéber Gábor rövid idő után átvette a vezetést és a szombatinál kisebb, de tetemes előnnyel nyert Gál Szabolcs és az Autó Modell Sport színeit képviselő Bessenyey Zoltán előtt, aki higgadtan és nagyon gyorsan autózott.

Vasárnapi újabb futamgyőzelmével Wéber megnyerte az összetett értékelést is. A második helyezett Gál Szabolcsnak már matematikai esélyes sincs behozni őt. Gál viszont ezen a futamon bebiztosította a 2003-as Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa ezüstérmét. Mögöttük Él Istvánnak van a legnagyobb esélye a bajnoki bronzra.

Az Opel Astrák versenyében szombaton Brachna László, Assenbrenner Tibor és Bárkovics Zoltán indult az élről. A végeredményt egymás között döntötték el. Brachna maradt az élen, Bárkovics és Assenbrenner viszont helyet cserélt.

Az újságírók között Pantl Péter (CKM) volt a leggyorsabb az összetett nyolcadik helyen. A média kupában másodikként, összetettben a 11. helyen Szabó Róbert, az Autó-Motor főszerkesztője végzett. Vida János, az a5.hu versenyzője lett a harmadik az újságírók között. A vezess.hu autóját óvatos duhajként Szörényi András terelgette, gyatra időeredményt elérve.

Vasárnap a szombatinál melegebb és naposabb időben tette meg a Mobil 1 Opel Astra Classic Kupa mezőnye a 14 kört. Ezúttal Assenbrenner Tibor bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Brachna László és Szamosvári Béla futott be a célba. Az újságíróknak kiírt média kupában megismétlődött a szombati sorrend.

Legközelebb október 4-én és ötödikén láthatjuk a Gyorsasági OB mezőnyét a Hungaroringen. Ezt a versenyt a Zengő Motorsport szervezi, így rengeteg program lesz. Senki ne hagyja otthon gyermekeit, mert rájuk is gondoltak a szervezők, többek között lufihajtogató bohócokkal. Lesz tűzijáték, kaszkadőr bemutató és a fellépő együttesek sem a futottak még kategóriába tartoznak. A nézőket ingyenes buszjárat viszi a Hungaroringre az Árpád hídtól, belépődíjat továbbra sem kell fizetni.