Ritkán kapnak esélyt az újságírók személyes találkozásra a versenyzőkkel a pályán kívül, ám ez most néhányunknak mégis megadatott. Kimi Räikkönen és a McLaren csapata a Kempinski Hotelben fogadott bennünket. A mindössze 23 éves pilótát nem a legbeszédesebb versenyzők között tartják számon, azonban neki nem is igazán ezen a területen kell nagyot alakítania. Néhány kérdésre azért kimerítő választ kaphattunk tőle.

Válaszaiból azonnal kitűnt, hogy profi pilóta módjára csak a vezetéssel foglalkozik, és a körülményektől függően mindig a legjobb pozíció megszerzésére törekszik.

vezess.hu: Mit szólsz ahhoz, hogy Ralf Schumachernek mindössze pénzbüntetést kell fizetnie és nem kell hátrábbról rajtolnia a Magyar Nagydíjon ?

K.R.: Volt időm elég sokat pihenni, de azért még érzem a történtek következményeit. Egy kicsit még fáj a lábam és a nyakam is.

vezess.hu: Mit tudsz az átépített Hungaroringről?

K.R.: Ebben a kérdésben abszolút a csapat szava a döntő és nem is foglalkozom ezzel a kérdéssel.

vezess.hu: A teszttilalom ellenére történt- e valami változás a hockenheimihez képest?

K.R.: Mercedes ML 55 és a safety carhoz hasonló CLK 55-tel járok otthon.

vezess.hu: Köszönjük !

Kimi Räikkönen jelenleg a harmadik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, de a hátralévő futamok alapján még szinte bármi lehetséges. Annyi azonban bizonyos, hogy az egyik legtehetségesebb pilóta.