Augusztus 22-24. között rendezik a magyar Forma-1-es futamot a Hungaroringen. A száguldó cirkusznak ezúttal nem csak a Porsche Szuperkupa lesz a betétfutama, hanem a magyar autósporthoz kötődő Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa is.

Bár a versenysorozat még csak idén indult, a szervezőknek sikerült elérniük, hogy futamot rendezhessenek a magyar nagydíj idején. 39 Clio lesz ott a rajtrácson, így nagy valószínűséggel a nézők még a Forma-1-es mezőnyénél is izgalmasabb futamot láthatnak majd. Ebben a kupasorozatban ugyanis -eltérően az F1-től- az autók teljesen egyformák, így csak a vezetők tudása dönt. Emiatt az egész verseny alatt folyamatos csata várható a résztvevők között.

A versenyzők között ott lesz Talmácsi Gábor is, aki a motoros gyorsasági világbajnokság futamain versenyez. Neki talán annyiban előnye van a többiekkel szemben, hogy ő jobban ismeri milyen is egy valódi világversenyen rajthoz állni, számára nem lesz új a hatalmas néző sereg. Soós Szilvia személyében egy hölgy is indul a futamon.

A Shell a nyár folyamán ügyességi versenyt hirdetett meg, melyen egy Renault Clio versenyautóval kellett menniük a jelentkezőknek. A több helyszínes vetélkedő győztesei, végül a kiskunlacházi repülőtéren küzdöttek meg egymással. Elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodtak, melyekről a helyszínen számot is adtak. A gyorsasági futam után választották ki a szerencsést, Kiss Istvánt, aki elindulhat a Forma-1-es betétfutamon.

A szervezők bíznak benne, hogy sikeres lesz a futam, mindenki jól teljesít és a külföldiek újabb pozitív élménnyel távozhatnak Magyarországról.

Szombat este a Renault rendezvényén a Forma-1-es versenyzők is megismerkednek a Clio versenyautókkal, lehetőségük lesz kipróbálni azokat. Zengő Zoltán Trullit fogja segíteni, míg Alonso mellett Wéber Gábor, a bajnoki sorozatban vezető pilóta foglal majd helyet.

A Shell V-Power Racing Clio Kupa F1-es programja:

Péntek:

13:00-13:20 szabadedzés

Szombat:

17:30-18:00 időmérő edzés

Vasárnap:

09:30-10:10 verseny (14+1kör)