Folytatódik a gyorsasági bajnokság hazánkban is, amelyben már a hetedik és a nyolcadik futam következik. A Hungaroring felavatása után ezúttal a kiskunlachházi repülőtér ad otthont a versenynek augusztus 16-17-én. Elmaradnak azonban a test-test elleni csaták, mivel egyenként rajtolnak majd a versenyzők. 4,5 kilométeren leginkább a hegyi futamokra emlékeztető pályát jelöltek ki a rendezők, melyet mindkét nap kétszer teljesítenek a versenyzők. A két időeredményt összeadva alakul majd ki a végső sorrend.

A nagy túraautóknál Turán Frigyes a legnagyobb esélyes, hiszen mind Pécsen, mind Parádon ő volt a leggyorsabb. Minden bizonnyal Rácz István is nagyon készül, hogy visszavághasson Fricinek.

Várhatóan Köváry Barna lesz a leggyorsabb Super 1600-as Ford Pumájával a kis túraautósok között, ha csak a technika ördöge másként nem akarja. Wéber Gábor az első számú esélyese a versenynek a Cliosok mezőnyéből, bár az is igaz, hogy hegyen egyszer már megtudták verni. Ebben a mezőnyben azonban nagyon szoros befutó van kilátásban, csak úgy mint az Astrásoknál