Elhagyja a Fordot Martin Leach, a Ford of Europe elnöke. Leach azután döntött távozásáról, hogy nyilvánossá váltak a Ford európai részlegének első féléves adatai. Ezek szerint az európai részleg tetemes mennyiségű veszteséget termelt. A Ford of Europe igazgatótanácsa jóváhagyta Leach lemondását. Helyét ideiglenesen David Thursfield veszi át, aki a Ford nemzetközi kapcsolataiért felelős alelnöke, és tagja a Ford of Europe elnöki tanácsának is.

Egyes feltételezések szerint a Leach utóda egyben a Premier Automotive Group (PAG) elnöke is lesz. A PAG tömöríti a Ford prémium autómárkáit, így a Volvót, a Jaguart, az Aston Martint és a Land Rovert. A PAG irányításáért 2002 júliusa óta Mark Fields felel, aki korábban a Mazda élén állt.

Martin Leach európai Ford elnökből egyes hírek szerint Fiat-elnökké avanzsálhat. Állítólag Leach-t már megkeresték korábban is, hogy vegye át a Fiat Auto vezetését, ám akkor még elnöki pozíciója miatt komoly tárgyalásokra nem került sor. A komoly veszteségekkel küszködő Fiat Auto élén jelenleg Giancarlo Boschetti áll.