Rallye Live! Az első webközvetítés célpontja: a Budapest Rallye prológja 1

Rallye Live! Az első webközvetítés célpontja: a Budapest Rallye prológja


Az OB- és az ötszörös szorzójú EB-futamok között egyaránt jegyzett, hivatalosan “17. Michelin Budapest Rallye a MOL kupákért” névre keresztelt versenybe a szponzor MOL Rt. ezúttal az esemény és a versenyzők támogatásán kívül aktív kommunikációval is beszállt. A jövő hét hétfőn startoló rallye.mol.hu weboldalon a hasznos információk mellett augusztus 8-án élő adásban látható a prológ.

Az élő közvetítést egy hat kamerát felvonultató tv-stáb és egy internetes szerkesztőség bonyolítja. A pesti alsórakpart Dráva utca és Szent István-park közötti, 450 méteres szlalom pályáján négy rögzített kamerát helyeznek el.

A két mobilkamera közül az egyiket a MOL által szponzorált versenyző, Aschenbrenner György (a magyar N-csoport tavalyi bajnoka) autójába telepítik, míg a másik villáminterjúkat vesz fel a célba érő versenyzőkkel. Az élő közvetítés augusztus 8-án, azaz jövő hét pénteken 16 órától várhatóan 20:30-ig tart.

A fejlesztők ígérete szerint átlagosan 10 kép/másodperc, azaz mozgókép minőségben lesz elérhető az adás, a modemes, illetve isdn- és adsl-felhasználók számára különböző felbontásban.

Azok sem maradnak le a futamról, akik nem rendelkeznek internet-eléréssel. A MOL 20 töltőállomásán található, MOL Info Corner fantázianévvel rendelkező érintőképernyős terminálon bárki követheti az eseményeket.

A Budapest Rallye-ra a nevezési lista alapján a szervezők 123 versenyautót várnak. A magyar csapatokon kívül főként a szomszédos országok versenyzőit vonzzák az EB-pontok. A 27 külföldi páros közül a szlovák bajnok Václav Pech – Petr Uhel és a román Daniel Ungur – Petru Jucan páros a MOL meghívására indul a futamon.


MOL Info Cornerrel rendelkező töltőállomások:
Település Cím
Budapest XI. ker., Prielle Kornélia u.
Budapest XIV. ker., Vágány u.21.
Budapest VIII. ker., Hős u.
Eger Rákóczi út
Esztergom Visegrádi út (11.sz. főközlekedési út)
Gyula Csabai út
Harkány Pécsi út
Kecskemét Budai út
Kecskemét M5 autópálya
Keszthely Festetics György u.
Körmend Rákóczi Ferenc út
M1 autópálya 22-es km (bal oldal)
M3 autópálya 106-os km (jobb oldal)
Miskolc Pesti út (bemenő oldal)
Mosonmagyaróvár M1-M15. Autópálya II.
Nagycenk 84. sz. főközlekedési út
Sopron Határátkelő II. (bejövő oldal)
Szeged Makai út
Szolnok Abonyi út
Zalaegerszeg Balatoni út (Parkerdő)