Utoljára arról kérdeztük olvasóinkat, hogy egyetértenek-e azzal, ha magas állami tisztséget betöltők megkülönböztető jelzést használnak. A vezess.hu olvasói 1830 szavazatot adtak le. Az eredmény alapján a többség egyértelműen arra szavaz, hogy állami tisztségviselők ne járhassanak megkülönböztető jelzést használó autókkal.

1271 nem és 559 igen voks érkezett. A legtöbben, 766-an arra szavaztak, hogy semmilyen körülmények között nem engednék meg például minisztereknek a sziréna és a kék villogó bevetését. Sokan, összesen 273-an válaszoltak úgy, hogy ennyi erővel a postások is élhetnének a szirénázás nyújtotta kiváltságokkal. 168 voksolónknak az volt a véleménye, hogy annyira ők sem siethetnek.

A szavazatok 30,5 százaléka érkezett valamelyik megengedő válaszra. Közülük csupán 38 jutott arra a válaszlehetőségre, hogy pozíciójukból fakadóan a jelentős állami feladatot ellátó politikusoknak szükségük van rá. 303 szavazat leadói megengednék az állami vezetőknek a kék fény használatát, de csak szigorú ellenőrzéssel. 173-an arra voksoltak, hogy csak pontos szabályozás esetén értenek egyet a villogó és a sziréna alkalmazásával.

A téma foglalkoztatja az embereket, ami a szavazatok nagy száma mellett abból is látszik, hogy dj_mythos nicknevű felhasználónk létrehozott egy fórumot is. Az új szavazásban arról szeretnénk megtudni Olvasóink véleményét, hogy ki lesz 2003 magyar ralibajnok párosa.