Az első verseny a megújult Hungaroringen 1

Az első verseny a megújult Hungaroringen

Az Országos Gyorsasági Bajnokság két hegyi szakasz után egy pályaversenyhez érkezett, aminek a héten átadott, megújult Hungaroring ad otthont. A meghosszabbított és élesebb kanyarokkal megtűzdelt pályán izgalmas versenyekre számíthatunk, ugyanis a pálya a tapasztalt versenyzőknek is az újdonság erejével hat majd.

A Civil-Sol Kupa keretében megrendezett versenyhétvége az 1600 cm3 alatti, és feletti túraautók és formaautók versenyét, valamint a Mobil1 Opel Astra Classic Kupa, és Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa következő két fordulóját foglalja magában.

Az időmérő edzések mindkét nap reggel nyolckor, a versenyek pedig 12 órakor kezdődnek. Az edzések és versenyek tekintetében is azonos a sorrend. Először a kis túraautók, utána a Astrák, a Cliók, a nagy túraautók és végül a formaautók mérkőznek meg egymással. A versenyek kb. 70 perc eltolódással indulnak.

Aki nem talál örömet a versenyautók által okozott hang és képhatásokban, annak sem kell ölbe tett kézzel várnia, mivel igen gazdag program szórakoztatja egész nap a nagyérdeműt.

Aki Budapest felől közelít pályához, igénybe veheti a reggel 9 és délután 13 óra között, a József Attila színháztól induló, óránként közlekedő buszokat, amik díjmentesen szállítják az utasokat a pályához. A belépő a Hungaroringre is ingyenes mindkét nap.

A gyermekek és a játékos kedvű felnőttek a Playstation játszóházban mérhetik össze autóvezetői tudásukat. A kisebbeket bohócok, valamint ugráló vár és játszósátor is várja.

A gyűjtő szenvedéllyel rendelkezők bővíthetik autómodelljeik számát a kiállított darabok megvásárlásával, a jogosítvánnyal rendelkezők pedig smart tesztvezetésen vehetnek részt.

Aki pedig csak egyszerűen kikapcsolódásra vágyik, mindkét nap élvezheti DJ Spigiboy zenéjét délután egy órától, három órán keresztül. 17 órakor mindkét nap egy-egy koncertnek ad helyszínt a színpad – szombaton az R-Port, vasárnap pedig az Inflagranti zenél.

Az ingyenes buszjáratok 14 órától, este 18:30-ig szállítják az utasokat vissza az Árpád híd pesti hídfőjénél található József Attila színházhoz.