Július 18. és 20. között Gyorsasági OB futam lesz Parádsasvár mellett. Mint a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa minden futamán, most is lesz vendéginduló. Ezen a hétvégén a látványos stílusáról ismert ralipilóta, Szabó Gergő indul a Clióval. Szabó Gergő a P-Zero gumikat szállító Pirelli Cliójával mutathatja meg mit tud. A pécsi versenyen elért eredménnyel Oroszlán Lászlónak nem sikerült öregbítenie a rali szakág hírnevét, talán Szabó Gergő előkelőbb helyen végez.

Ez lesz a Cliók versenyének harmadik-negyedik futama. A Mátrában máskor országútként szolgáló pálya az M3-as autópályán közelíthető meg legkönnyebben. Gyöngyösnél érdemes letérni a hármas útra, majd a 24-es úton haladva jutunk el Parádsasvárra. A galyatetői elágazás és a parádsasvári kastélyszálló között zajlik a futam. A pályát a futamok idejére lezárják, ezért a jelzett útvonal legvége csak korán reggel, vagy késő este járható autóval a hétvégén.

Maga a pálya 5410 métere hosszú. A pécsi versenynek otthont adó aszfaltcsíknál hosszabb és gyorsabb is. A szintkülönbség 240,6 méter, ezt a műfajt nem véletlenül hívják hegyi felfutó versenynek. A hegyi versenyeken sokkal közelebbről élhetők meg a versenyautók, a sebességérzet és az élmény páratlanul intenzív, ha közvetlen közelünkben zúgnak el a Ragnotti Cliók.

A Cliók között Della Donna Mario képvisel bennünket az [origo] autójával. Mario a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa versenyzőiről készült képen a guggoló sorban jobbról a második. Tőle jobbra Kozelka Zsolt, a Viasat3-on futó MotorMánia című autósport magazin szerkesztője mosolyog a kamerába.

Az Astra Kupában ezen a hétvégén Nagy Gergely kollégánk tekeri a volánt a verseny Astrában. A jelenlegi időjárást látva jó esély van rá, hogy a versenyzők nedves úton is tesztelhessék a Bridgestone Potenza gumikat, amelyeken a sorozat az idei évtől fut.

A Mátrai Hegyiverseny eredményei nyomon követhetők lesznek a célba érés után azonnal frissített www.mhv.hu weboldalon. A hivatalos oldalon gazdag képanyagot is találunk. Nagy kérdés, hogy úja egy média kupás versenyző áll-e majd a dobogó legfelső fokán, vagy Wéber Gábor (Autó-Motor) pécsi győzelmét látva felszívták magukat az Astra Kupa korábbi bajnokai és dobogósai. Egy biztos: a Cliók és az Astrák versenyében újra kőkemény küzdelem lesz.