Mazda RX-8: szeptembertől 7,5 millióért 1

Mazda RX-8: szeptembertől 7,5 millióért

Idén szeptemberben kezdődik meg hazánkban a Mazda RX-8-as előértékesítése. A Wankel-motoros sportkocsival a japán gyár régi hagyományait igyekszik feltámasztani, miközben a márka legújabb zoom-zoom életérzés filozófiájába is belekapaszkodik.

Persze a sok sallang mellett a sportkocsi sportkocsis paramétereit a legfontosabbak, mivel a forgódugattyús, 1308 köbcentis motor már az alapváltozatban is 192 lóerőt teljesít. Az erősebbik modell 240 lóerőt produkál, és hatfokozatú kézi sebességváltót kap.

7 499 900 forintba kerül majd a legolcsóbb RX-8-as az importőr tervei szerint. A legkedvezőbb lóerő/forint arányú sportkocsi gazdagon extrázott. 8 légzsák, blokkolásgátló, légkondicionáló és 16 colos könnyűfém felni színesíti a palettát az alap sportos kiegészítők mellett. A Bose hifis, 18 colos felniken futó, sportfutóműves következő változat félmillió forinttal kerül többe. A 240 lóerős modell ára 9 millió forint. A legdrágább autó 10 millióba kerül, DVD-s navigációval és fűthető bőrülésekkel.

Egyelőre csak tájékoztató jellegűek az árak és a felszereltségek is, mivel a piaci bevezetés csak novemberben kezdődik meg. Előzetes megrendelést már szeptembertől felvesznek. Az importőr idén 18 autó értékesítésével számol. Valószínűleg többet is el tudnának adni, ám Magyarországra csak szűkös készlet érkezik.