Szombaton reggel tízre fújtak riadót a szervezők. Nem voltak kevesen a Felvonulási téren, de a múltkori rekordot nem sikerült megdönteni. A májusi Wörthersee után megállapíthatjuk, hogy az idei abszolút trend a gyári Audi, Porsche, VW, Merci felnik tükörre polírozása és a brutális ültetés. Számos Cult stílusban felújított “aszfaltgyaluló” ékesítette a palettát. A dízelőrület is új szárnyra kapott, TDI motorral vadított Golfok, Passatok, na és egy Vento képviselte a gyertyanélküliek táborát.

Tizenegy körül indult a konvoj a kétnapos találkozó helyszínére a Tisza partjára, Lakitelekre. Páran csak délben indultunk útnak, elkerülve a gyakori megállást és gyorsítást a hosszú libasorban. Megvan a feelingje a vonulásnak is, de drága mulatság lenne lekoccolni az autót. Lakitelek határában be is értük a konvojt, számos Volkswagen csapódott még a menethez.

Az autóskempingbe kicsit lassú volt a bejutás, kilométeres sor állt a település főútján, volt idő megkeresni a rég nem látott arcokat. A regisztrációt követően, gyors lecuccolás, sátorállítás, aztán irány a strand. Közben lehetett szavazni a legszebb verdákra, a KRESZ teszt kitöltését a legjózanabbak vállalták magukra. A tombola fődíjaként egy VDO autórádiót sorsoltak ki, de a többi apró ajándéknak is nagy sikere volt.

Vacsora után (és sörözés közben) alkatrész felismerő verseny folyt. A helyi rendfenntartóknak is tetszhetett az esemény, gázzal hajtott Nivájukkal köröztek az autósorok között, megállva egy-két szépen rendbetett “német technika” előtt. Műbizonylatot sehol sem kértek, pedig pesti kollegáik miatt rendesen fel kell készülni a fent említett dokumentumokból.

Az esti programot vetités, disco tette teljessé, az alkalmi DJ-t hamar elnyomták az autókból egyre hangosabban előtörő dallamok. Kisebb csoportosulások alakultak ki a hangforrások körül, mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelő hangzást. Az azonban elég illúzió romboló volt, amikor a hajnali morajlást megtörte a “lakodalmas-technö” püfölése, és hogy mindez egy Corrado-ból. Túléltük. Éjfélkor kötélhúzással lehetett leellenőrizni az állóképességet, a hűvös éjszakában belülről melegedtek a résztvevők.

Meglepően másnap már kora reggel megindult az élet, kissé karikás szemek pislákoltak ki a sátrakból. A vasárnapi program az eredményhirdetésekből, közös fotózásból, strandolásból állt, a vállalkozó kedvűek vizisíelhettek és banánozhattak a Tiszán. Időközben elszaladt ez a hétvége is, sátorbontás után odébbállt a VW-s tábor.

Reméljük tetszett, és ha igen újra várnak, július 19-én Salgótarjánban, a VW Depó magazin Tóstrandi VW Partiján.

A találkozóról rengeteg kép található a www.vw-corrado.hu és a www.scirocco.hu oldalakon.