32 százalékkal csökkent a rendőrség által körözött Audik száma 2002-ben az előző évhez képest. A javulás annak tudható be, hogy a hivatalos márkakereskedői hálózatban értékesített autókat elkerülik a tolvajok. A még frissebb, 2003 első negyedévére vonatkozó statisztikák azt mutatják, a 2002-es év azonos időszakához képest újabb 38 százalékkal javultak a körözési mutatók.

Idén január és március között összesen 73 Audi típusú személygépkocsi körözését rendelte el a rendőrség. Az A6 és az A3 esetében az átlagnál nagyobb mértékben esett vissza a bejelentett lopások száma. A6-os Audiból 51, A3-asból egyenesen 69 százalékos visszaesést mutat a hivatalos rendőrségi statisztika.

Az érzékelhető javulás mögött az áll, hogy a márkakereskedői hálózatban vásárolt autókat az A3-as kivételével alapelszerelésként ellátják műholdas lopásgátló és nyomkövető rendszerrel. A berendezések hatékonysága nagyon jól lemérhető a biztosítási díjak csökkentésén. Akik a Porsche-csoportnál kötik meg casco biztosításukat, azok modelltől függően az eredeti díj 45 százalékát is megtakaríthatják a kedvezőbb díjszabások révén.

Az ellopott Audik továbbra is jelentős száma és a hazánkban futó Audikhoz viszonyított magas aránya a szürkeimportban beérkezett, vagy a régebbi használt autókat érintő lopásokra vezethető vissza.