Nemrég Budapesten járt a Dewoo Challenge két résztvevője. Richard Meredith és Phil Mc Nerney egy majdnem teljesen széria Daewoo Kalos-szal teszi meg a Londontól Szöulig vezető utat, melynek során adományokat gyűjtenek az SOS Gyermekfalvak számára. Útjuk magyarországi állomásán Szász Dániel, a kelet-közép-európai GM-Daewoo importőr ügyvezető igazgatója öt számítógépet adott át a kalandos útra vállalkozó britekkel együtt a battonyai SOS Gyermekfalunak.

Meredith és McNerney június 9-én indult Londonból és a tervek szerint 80 nap alatt, augusztus 14-ig érnek a dél-koreai fővárosba. Útjuk során 10 000 mérföldet, azaz 16 000 kilométert tesznek meg. A bátor utazók azerbajdzsáni, üzbegisztáni és kirgiz gyermekfalvakat is meglátogatnak. Amikor hazánkból továbbutaztak, még 11 500 kilométer megtétele várt rájuk.

A karitatív út végéig összegyűjtött pénzt átadják az SOS gyermekfalvak helyi vezetőségének. A dél-koreai szervezet lemond erről az összegről egy sokkal szegényebb árvaotthon javára, méghozzá az épülőfélben lévő nepáliéra, amely 140 gyermeknek biztosít fedelet.