Szlovák fölény a Gokart Ob-n 1

Szlovák fölény a Gokart Ob-n

Nagy meleg és tiszta idő fogadta a versenyzőket a június 28-29-ei, Panónniaringen rendezett gokartversenyen. A verseny nem csak a magyar értékelésbe számított bele, de a szlovák versenyzőknek is fontos pontokat jelentett.

A legfiatalabbak között, a Kadet-Comer mezőnyében nem találtak legyőzőre a szlovák versenyzők. Lukas Jasensky volt a leggyorsabb az időmérőn, majd rajt-cél győzelmet aratott mindkét futamon. Ugyancsak rajt-cél eredményt produkált a második helyről induló Marek Hirs is.

Legjobb magyarként Budiás Balázs szerezte meg a harmadik rajtkockát. Ezt az eredményt nem tudta megőrizni, nagy csatában alulmaradt a szlovák versenyzőkkel szemben, így az első futamban az ötödik, lett. Jobban alakult a verseny Budiás Balázs számára a második rajt után. Ekkor a negyedik helyen zárta a futamot, mögötte pedig Magyar Tamás ért célba.

Balesetek határozták meg az ICA Juniorok versenyét, mindkét futamban történt ugyanis ütközés. Az első esetben kisebb, a pálya csúszósságából eredő ütközések miatt kellett négy versenyzőnek idő előtt búcsúznia.

Másodjára viszont már komoly versenybaleset szemtanúi voltak a nézők. A visszaintett első rajtot követő, második, repülőrajtos indulás felvezető körében újra le akarták állítani a mezőnyt. Ám a célegyenesben feltartott piros zászlót csak az elöl haladók látták, és lassítottak, míg a hátulról érkezők padlógázzal rohantak bele az élbolyba. A baleset miatt az indulók fele nem tudta folytatni a versenyt, legsúlyosabban Csere Kitty sérült meg, akit agyrázkódással szállítottak korházba.

Az ICA Junior kategóriában mindkét esetben magyar sikernek örülhettünk, mindkétszer ugyanaz a három pilóta állhatott a dobogóra. Az első esetben Antonfeld Péter győzött, ő a második futamban ezüstérmes lett. Kiss Péter nyerte meg a hatalmas baleset után a futamot, Hatvani Bálint pedig mindkét esetben a harmadik helyen futott célba.

Magyar Miklós, Jozef Konopka és Birizdó Mónika volt a rajtsorrend az Intercontinental-A kategóriában. Ugyanebben a sorrendben haladtak át a célvonalon az első futamban. Magyar és Konopka meglépett a többiektől, így ők viszonylag nyugodtan róhatták a köröket, Birizdónak azonban meg kellett küzdenie a 10. helyről feljövő Herkli Andrással.

A második futamban, sokáig úgy nézett ki, hogy az elsővel azonos eredmény alakul ki, ám a végén a szlovák versenyző kiesett. Ennek köszönhetően Birizdó Mónika a második lett, míg a bronzérmet ezúttal Bakoss Bence szerezte meg.

Mindkétszer Dobrovits Zsolt szerezte meg a győzelmet a TOP-100 kategóriában, melyet az ICA-val összevonva rendeztek meg,. Az 1. futamon Szécsényi Istvánt megelőzve szerezte meg az aranyat, míg a 3. helyre Németh Attila futott be. Mivel 2. futamon Szécsényi István a rajt utáni első körben kicsúszott, Németh Attiláé lett az ezüstérem.

Zdeno Mikulasko indulhatott az ICC kategória pole pozíciójából, miután ő volt a leggyorsabb az időmérő edzésen. Az első futamon hozta is a győzelmet a szlovák versenyző, mögötte a honfitársa Zoltan Drugda futott be. A negyedik körben az addig a második helyen utó Petr Klobas kiállt a versenyből, ami Horváth Attilának kedvezett. A hetedik helyről rajtoló pilóta így végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

Drugda indulhatott a második futamban a második rajtkockából, aki ki is aknázta a lehetőséget. Mikulaskoval harcolt a győzelemért és sikerrel járt. Mikulaskonak ezúttal be kellett érnie a második hellyel. Klobas is örülhetett, hiszen a második körben sikerült felküzdenie magát a harmadik helyre. Vingler Attila a negyedik, Horváth Attila az ötödik lett.

Augusztus 2.-3.-án rendezik a Gokart OB következő futamát Keszthelyen.