100 ezer Peugeot 406 Coupé 1

100 ezer Peugeot 406 Coupé

Elkészült a 100 ezredik Peugeot 406 Coupé. A típus gyártásának eddigi hat éve alatt elkészült 100 ezer példányból a legtöbb Franciaországban talált gazdára, összesen 45 ezer autó. Második a sorban Németország, harmadik Nagy-Britannia.

A Peugeot 406 limuzin kupésítására a Pininfarina design-stúdiót kérte fel a Peugeot 1997-ben. Az alapautóra csak nyomokban emlékeztető 406 Coupé önálló egyéniséggé nőtte ki magát a 406 limuzin és kombi mellett. Az autóért főként azok rajongtak már a megjelenésekor, akik a sportos tulajdonságoknál többre értékelték az elegáns megjelenést.

Kezdetben kizárólag benzinmotorokkal lehetett a 406 Coupét megvásárolni, de elsők között a kupékategóriában, elérhető lett az autó 2,2 literes dízelmotorral is. Ma már a vásárlók több mint 60 százaléka ezt a variánst választja.

A közelmúltban enyhe frissítőkúrában részesült a Coupé. Csak finoman változtattak az autó külsején, ami az átalakított hűtőrácsban és szélesebb sárvédő ívekben mutatkozik meg. Ettől az autó összhatása kicsit sportosabb lett. Belül inkább elegánsabbá vált az autó, amit a króm bőséges, de ízléses alkalmazásával értek el.

Az átformált 406 Coupé a nyár folyamán jelenik meg Magyarországon. Az új típus ára nem növekszik. A 2,2-es dízelmotorral, bőrülést, JBL hifit és légkondicionálót tartalmazó Pack felszereltséggel 8,9 millió forintba kerül az autó. A V6-os, 210 lóerős benzines, automata váltós kivitel ára kerek 10 millió forint.