Megérkezett az új Fiat Punto

Június 27 és 29 között, péntektől vasárnapig a Fiat összes magyarországi márkakereskedése nyílt hétvégével várja az új Fiat Punto iránt érdeklődőket. Ezalatt a három nap alatt a megújult Punto nem csak megcsodálható, hanem egy tesztkör erejéig ki is próbálható. Látogasson el valamelyik Fiat márkakereskedésbe, és próbálja ki Ön is az új Puntót. A legközelebbi Fiat kereskedést a linkre kattintva keresheti meg!

Az 1999-ben bemutatott második generációs Fiat Punto alapvető frissítőkúrában részesült. Motorválaszték, felszereltség és minőség terén ugyanis a Fiat kisautója nagyot lépett előre. Az autó fiatalítása a formán is tetten érhető, mivel a korábbi vékonyabb fényszórókat vaskosabb, az egységes márka arculatba jobban illő lámpák váltják fel. Más lett a hűtőrács és az első lökhárító, valamint a háromajtós Punto hátsó lámpasora. Korábban szögletes Fiat embléma került a Punto hátuljára, most ezt kör alakú Fiat-jelvény helyettesíti, mely az olasz gyártó hagyományait illőben idézi.

Kevésbé változott az utastér formavilága, ám az anyagválaszték és a kialakítás nagyobb hangsúlyt kapott. Ezentúl a sportosabb és elegánsabb kivitelek jobban elkülönülnek egymástól. A fiatalabbaknak szánt sportos Puntók fémes díszítésű középkonzollal rendelkeznek, míg az elegánsabb modellekre inkább a visszafogottabb színvilág és hangulat jellemző.

Nagyvonalú ajánlat a Fiattól, hogy a Puntóba felárért kétzónás automatikus légkondicionáló is rendelhető, mellyel egyetlen más kategóriatársa sem büszkélkedhet. Szintén ritkaság számba megy az MP3-as file-ok lejátszására is alkalmas CD-s audio berendezés és az offboard navigációs rendszer. Ez utóbbi lényege, hogy a navigáláshoz szükséges térképet nem tartalmazza a rendszer, hanem azt egy központi adatbázisból tölti le. Kényelmi szempontból fontos előrelépés az igényes hifit keresőknek, hogy az új Punto CD-váltóját nem a csomagtartóban, hanem könnyen hozzáférhető helyen, a középkonzolon helyezik el.

Mindössze 5,7 liter benzint fogyaszt 100 kilométeren az új Punto a 60 lóerős, 1,2 literes alapmotorral. Ennek a benzinmotornak létezik egy hengerenként négyszelepes változata is, mely már 80 lóerős. Újdonság a benzinmotorok között az 1,4 literes Fire motor. Ennek a 95 lóerős egységnek csupán 9,9 másodpercig tart 100 km/órás sebességre gyorsítania az autót. A legerősebb benzinmotor 1,8 literes és 130 lóerős.

Az igazi újdonságot azonban a dízelek táján kell keresni. Az 1,3 literes Multijet dízel 70 lóerős és átlagosan csak 4,5 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométeren. Ez a kis dízelmotor is fürgén viszi a Puntót, mivel legnagyobb nyomatéka 180 Nm. Két további dízel választható az autóhoz. Mindkettő 1,9 literes, a gyengébbik 85, az erősebbik 100 lóerős maximális teljesítményű.

1.999.000 forintba kerül az új Fiat Punto háromajtós alapváltozata. A két első légzsák az alapfelszereltség részeként jár, de felárért akár oldallégzsák vagy légkondicionáló is rendelhető.

Június 27 és 29 között látogasson el valamelyik Fiat márkakereskedésbe, és próbálja ki Ön is az új Fiat Puntót!

Próbálja ki Ön is az új Fiat Puntót!
Hírlevél regisztráció