Ötezer eurós autó: ez a szókapcsolat már jóval azelőtt szinte legendává vált, hogy a Dacia jövőre bemutatja a lépcsőshátú limuzint. A magyar piacon azonban már kapható egy új autó, amely ennyibe kerül.

A Fiat Seicento haszonjármű változata általános forgalmi adó nélkül 1 250 000 forintba kerül. Bruttó ára 1 562 500 forint. Ez az összeg százezrekkel alacsonyabb bármely más új személyautó vagy haszonjármű vételáránál. Akinek biztosan nincs szüksége kettőnél több ülőhelyre az autóban, az néhány nem drága extra megrendelésével két személynek személyautóként is jól használható kocsit faraghat a Seicento Vanből.

Az autó szigorúan kétszemélyes, utasterét és rakterét rács választja el. Személyautóssá teszi a Seicento Van megjelenését, hogy a hátsó ablaka üvegezett maradhatott, nem pedig lemez borítja. A külső méretekhez képest nagyon bőséges a Seicento Van raktere. A raktér mélysége 98, szélessége 121, magassága 91 centiméter. A térfogatról nincs pontos adatunk, egy a Fiat sajtóhonlapján talált utalás szerint 500 literes.

54 lóerős, 1,1 literes benzines motor van a Seiento Van orrában. A négyhengeres gyári átlagfogyasztása a személyautóban 8 liter városban, 4,5 liter országúton és 5,8 liter vegyesen, amitől a haszonjárműé sem sokban különbözhet. Szintén a személyautó változat 14,8 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 150 km/óra.

Alapáron sem légzsákok, sem pedig kényelmi extrák nem járnak a Seicento Vanhez. Némi felárért azonban szinte felső kategóriás extrasereggel szereltethető fel az autó. A klíma felára 156 000 forint, a hővédő üvegezés 4800, a szervokormány 112 000 forintért kapható. Az első légzsákok csak párban rendelhetők, a kettő együtt 108 800 forintért. Minden összeg Áfa nélkül értendő, nettó ár. A szériafelszereltségben benne van a rádió-előkészítés antennával és az indításgátló.