Átlátszó burájú fényszóróval, módosított hűtőráccsal és átalakított első-hátsó lökhárítóval jelenik meg ősszel a 2004-es Opel Corsa. Az új fényszóró magában foglalja a tompított és távolsági fényeket, valamint felszereltségtől függően a ködlámpát is. A trapéz hűtőrács a vaskosabb króm csíkkal és a nagyobb méretű emblémával igazodik az Opel többi modelljéhez. A lökhárítókat a karosszéria színére fényezik, de a legsérülékenyebb pontokon fekete védőcsík igyekszik enyhíteni a kisebb ütközésekkor keletkező sérüléseket.

Nyugat-Európában minden Corsa az alapfelszereltség részeként vészfék asszisztenst és “follow-me-home” funkciójú világítást kap. Ez utóbbi a fényszórók késleltetett lekapcsolásával mutatja az utat, míg az autó vezetője az autóból a háza kapujáig nem ér. Kétféle magasságban rögzíthető a hátsó üléspad, mely felszereltségtől függően a háttámlával együtt 1/3-2/3 arányban dönthető előre. Extraként ezentúl ESP és xenon fényszóró is rendelhető lesz a Corsához.

Az igazi újdonságokat azonban a motortérben kell keresni. A Fiat Puntóban már bemutatott 1,3 literes dízelmotor ősztől a Corsához is rendelhető lesz. Az Opel névadást követve 1,3 CDTi-nek nevezett közös nyomócsöves dízelmotor 70 lóerős és átlagfogyasztása 4,5 liter/100 km. Nem sokkal fogyaszt többet az Opel Merivát is mozgató 1,7-es CDTi motor, mely 100 lóerős, és 240 Nm-es maximális nyomatékkal rendelkezik. Ennek a dízelnek 4,8 liter/100 km az átlagos fogyasztása.

Változó szelepvezérlés alkalmazásával érték el, hogy az új Corsa 1,0 és 1,4 literes benzinmotorja takarékosabban működik, miközben teljesítménye is nőtt. Az egyliteres, 60 lóerős benzinmotor 5,3, a 90 lóerős 1,4-es 5,9 liter benzint fogyaszt átlagosan 100 kilométerenként. Az 75 lóerős 1,2-es és a 125 lóerős 1,8-as benzinmotor változatlan formában lesz elérhető. Az Easytronic automatizált váltó az 1,0-ás, az 1,2-es és 1,4-es benzin-, valamint a 1,3-as dízelmotorhoz kérhető. Alapesetben mindegyik motorhoz ötfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik.

Magyarországon az új Corsa ősszel jelenik meg.