Közel egy éve lehet már tudni, hogy az 1994-ben bemutatott és 1998-ban elbúcsúztatott Maserati Quattroporte utódot fog kapni. Tavaly Tokióban egy design kiállításon már látható is volt az új autó, ám akkor még csak makettként és félig készen. Most már konkrét adatokat és valódi képeket is közölt az olasz gyár új típusáról.

Ezek szerint a Quattroporte 5052 milliméter hosszú, tengelytávja pedig 3064 milliméteres. Így a Maserati limuzinja a normál hosszúságú 7-es BMW-nél vagy a Mercedes S-osztálynál is nagyobb tengelytávval rendelkezik. Ezért az autó belső tágasságával könnyedén veszi fel a versenyt a német presztízs limuzinokkal.

Az erő terén is magabiztosan veszi fel a kesztyűt a Quattroporte, mivel egyetlen erőforrása legalább 400 lóerős lesz. A gyár korábbi tervei szerint végsebesség korlátozó elektronikát nem építenek az autóba, így legnagyobb sebessége megközelíti a 300 km/órát. Egyelőre még nem tudni, hogy a Spyder GT-t és a 3200 GT-t is mozgató 4,2 literes motor kerül-e a limuzinba, de a kereken 400 lóerős teljesítmény biztosnak mondható.

A Maserati Quattroporte hivatalos premierére szeptemberben kerül sor, a Frankfurti Autószalonon.