Bentley siker Le Mans-ban

Három évi győzelem után idén az Audi nem indult el gyári csapattal a 2003-as Le Mans-i 24 órás megbízhatósági versenyen. A Volkswagen-konszern ugyanis idén csak a Bentley-nek biztosított teljes gyári támogatást, mivel két márkája közül ez szorul nagyobb népszerűsítésre.

A két gyári Bentley a befektetett munkának és anyagiaknak megfelelően hozta is az elvárt sikert. A Bentley-k a 24 órás verseny 22 órája alatt végig uralták az első két pozíciót. Elsőként a 7-es rajtszámú Bentley gördült át vasárnap délután négy órakor a célvonalon. Az autót a verseny alatt Tom Kristensen, Rinaldo Capello és Guy Smith kormányozta. A dán Kristensen tagja volt az előző három Le Mans-i diadalt besöprő Joest Audi csapatnak.

Frank Biela, aki szintén az Audi színeiben állhatott fel az elmúlt három évben a dobogó legfelső fokára, idén az angol Audi istálló színeiben indult. Ám egy bagatell probléma miatt – autójából három kilométerrel a boxkiállás előtt kifogyott az üzemanyag – nem fejezhette be a versenyt. Biela csapattársa volt Mika Salo is, aki tavaly még a Toyota Forma-1-es istálló színiben versenyzett.

A rajhoz álló 49 autóból 30 ért be a célba. A két Bentley mögött a versenyben maradt két Audi ért fel a harmadik és negyedik helyre. A karosszériás autók közül a 88-as rajtszámú Ferrari szerezte meg az első helyezést.