Alig lopják a hivatalos márkakereskedésben értékesített BMW-ket, pontosabban az 1995-től értékesített éa a széria EWS lopásgátlóval felszerelt autókat. Az eltelt években összesen 37, szerződött márkakereskedőnél értékesített autót tulajdonítottak el. Ez az Országos Rendőr-Főkapitányság és a Wallis Motor közös felméréséből derült ki.

Az ellopott autók közül 19-et bizonyíthatóan a kulcs ellopásával vittek el. A másik 18 autó eltűnéséről nincs közelebbi információ. Nyolc és fél év alatt tehát 18 BMW tűnt el tisztázatlan körülmények között az EWS berendezéssel felszereltek közül. 1995. január 1. és 2003. január 1. között 3607 BMW-t értékesített márkakereskedőivel a Wallis Motor.

A szürkeimportban Magyarországra érkezett autókat a statisztikák szerint jóval nagyobb lopásveszély fenyegeti, mint a hivatalos hazai márkakereskedésekben átvetteket. A tárgyalt időszakban 103 nem wallis-os autót, és 37 hivatalos csatornákon keresztül megvásárolt, gyárilag EWS-sel felszerelt BMW-t helyeztek körözés alá.