Két magyar páros fejezte be a Rallye Orpi Maroc-ot, a tereprali világkupa negyedik futamát. A magyarok közül a legjobban, az idei Dakarhoz hasonlóan, a Kis Sándor-Czeglédi Péter páros szerepelt. Ők az ötnapos verseny során a 13-15. hely környékén autóztak, végül a 11. helyen zárták a világkupa futamot, ami jó eredmény és nagy előrelépés a tavalyi abszolút 26. helyről. Az ezúttal nem Toyota Land Cruiserrel, hanem Range Roverrel induló Palik László-Darázsi Gábor kettős, végül az összetett 19. helyen fejezte be a küzdelmet.

Szalay Balázs és Laklóth Aladár a második versenynapon műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. Jean-Louis Schlesser sem tudta befejezni a marokkói versenyt, mivel felborult.

A versenyzőknek, amikor éppen nem a technika keserítette meg az életüket, az árnyékban 45 fokos hőséggel kellett megküzdenie. A leghosszabb és legnehezebb szakasz az Atlasz-hegységen átvezető 458 kilométeres út volt, amelynek teljesítése után az indulók már túl voltak a verseny nehezén.

Az összetett versenyt a dél-afrikai Giniel de Villiers nyerte Nissan PickUp-pal, második Carlos Sousa, harmadik Jose Maria Servia lett Schlesser-Forddal. A tereprali világkupa összesítését Sousa vezeti Mitsubishivel.