Megjelent a Vectra kombi

A Vectra limuzin, az ötajtós GTS és a prémium Signum után negyedikként a sorban jelenik meg az Opel Vectra kombi. A Signumhoz hasonlóan, a kombi is a Vectra limuzin meghosszabbított padlólemezét kapja, így tengelytávja 13 centivel tovább nyúlik. Hossza azonban még a Signuménál is nagyobb. Egyelőre az Opel nem hozta nyilvánosságra a csomagtér alapméretét, csak azt lehet tudni, hogy előredöntött hátsó ülésekkel összesen 1850 liternyi poggyász rakható az autóba. Sejtelmesen még annyit tett hozzá az Opel, hogy a Vectra kombi csomagtere felveszi a versenyt a kifutó Omega Caravan 540 literes csomagtartójával.

Variálhatóságban viszont a Vectra Caravan le is pipálja a nagyobb autót. A FlexOrganiser névre keresztelt rendszer révén a csomagtartó sínen csúszó hálók segítségével elkülönülő részekre rendezhető. A hátsó üléstámla és az üléslapok 60:40 arányban dönthetők le. A Vectra kombi hátsó üléssorába is rendelhető a Signumban megismert Travel Assistant varázsdoboz, mely hűtőládát, 12 voltos csatlakozót, tálcát, szemetest és további felárért audio kezelőszerveket is tartalmaz. Ha ez utóbbi opciós tételt is megrendeljük, akkor a hátsó utasok fülhallgatón keresztül az első utasoktól függetlenül hallgathatnak zenét.

A Signum motorpalettájával lesz elérhető a Vectra kombi is, ami azt jelenti, hogy a nemrégiben bemutatott három legújabb motor – a 2,2-es közvetlen befecskendezéses 155 lóerős benzinmotor, a 175 lóerős kétliteres benzines turbómotor és a háromliteres 177 lóerős common-rail dízelmotor – is a kínálat része lesz.

Nyugat-Európában az ősz folyamán kezdődik az autó értékesítése, Magyarországon várhatóan decemberben, vagy csak 2004 elején jelenik meg az autó.