Markko Martin nyerte az Akropolisz ralit

Az 50-ik Akropolisz ralin a Ford Focus RS-sel induló, 28 éves Markko Märtin és navigátora, Michael Park futott be az első helyre. Az Új-Zélandon bemutatkozott új Focus-szal látványosan jobban autózott az észt pilóta az elmúlt két versenyen és csak idő kérdése volt, hogy felküzdje magát a győztesek táborába. A Ford most a harmadik helyen áll a konstruktőrök versenyében, jócskán lemaradva a Peugeot és a Citroën mögött. Az egyéni összetett versenyben Markko Märtin a negyedik, a másik Ford pilóta, François Duval a kilencedik helyen áll.

Az ötszörös Akropolisz rali győztes Colin McRae 50 másodperces büntetést kapott a verseny elején, majd műszaki problémák miatt volt kénytelen lassítani. McRae a Monte-Carlo rali óta nem állhatott a dobogóra, így az eddigi sikeres görög szereplés folytatására számított. Az elért nyolcadik hely hatalmas csalódás a skót pilóta és Citroën számára egyaránt.

Még sincs igazán oka bánkódásra a francia csapatnak, mivel a csapattárs, a kétszeres világbajnok Carlos Sainz, a másodiknak futott be a Xsara WRC-vel. Ezzel az eredménnyel, Richard Burns mögött öt ponttal lemaradva, a második helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Petter Solberg a Subaruval a harmadik helyen ért célba, Mäkinen pedig az ötödik helyen végzett.

A VB ranglistát vezető Burns a negyedik helyre hozta be Peugeot-ját, míg csapattársa, Marcus Grönholm még pénteken feladni kényszerült a versenyt. Ezzel Grönholm, 2 ponttal lemaradva Sainztól, a harmadik helyen áll a VB összetettben. A konstruktőrök között még mindig stabilan vezetnek a franciák.

A következő a rali futam június 18-22 között Cipruson kerül megrendezésre, melyet tavaly Marcus Grönholm és navigátora nyert.