Idén lesz hét éve, hogy Regőci Attila üzletember és Ferjáncz Attila raliversenyző kitalálta az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Magyar Borok Útja Rallye-t. Az ország legnevesebb borvidékeit felkereső autóstúra célja, hogy a kulturált borfogyasztást játékos formában népszerűsítse. A mezőnyhöz az elmúlt hét év során számos ismert közéleti személyiség, politikus, sportoló csatlakozott, akik az eltelt évek alatt sem lettek hűtlenek a rendezvényhez.

2002-ben változás a korábbi évekhez képest, hogy a háromnapos verseny alatt kevesebb kilométert kell leautózniuk a párosoknak, így több idejük jut a borpincék megismerésére, de a versenyzők körében igen népszerű játékokra is több lehetőség adódik majd. A pincék látogatásakor azonban továbbra is fontos észben tartani, hogy csak a kísérők számára szabad a kóstoló, ugyanis a sofőröket a verseny alatt véletlenszerűen szondáztatják. A nagy sietségben nem árt a sebességhatárokra is figyelni, mivel a rendőrségi traffipaxok különös figyelmet szentelnek a rali mezőnyének.

Idén a Magyar Borok Útja Rallye a hagyományokhoz híven az Országház elöl startol augusztus utolsó péntekjén, 23-án. Budapestet elhagyva a csapat a Kiskőrös-Kecskemét-Jászberény-Tokaj-Miskolc útvonalon érkezik meg Lillafüredre. Másnap Felsőtárkányon, Verpeléten, Gyöngyösön, Budapesten és Bábolnán át vezet az új Sopronba. A verseny utolsó napján Somlóhegy, Balatonboglár és Budafok érintésével érezik vissza a mezőny a Parlament elé.

Szintén a hagyomány része, hogy a rendezvény háziasszonya nem csak kedvességével, hanem szépségével is elbűvöli a pilótákat. Idén a Miss Hungary 2002 győztese, Friedl Edit lesz a kísérő.