Paramétereit tekintve a Lancia Phedra megegyezik testvérmodelljeivel (Peugeot 807, Citroen C8 és Fiat Ulysse). 4,75 méter hosszú (29,5 centivel hosszabb a korábbi Zetánál), 1,86 méter széles és 1,75 méter magas és ugyanazok a motorok is kerülnek majd az elegáns olasz egyterűbe. Megjelenésében mégis feltűnően különbözik testvéreitől a Lancia.

Az egyterű kvartett korábbi változatainál is az elegancia megtestesítése jutott a Lancia Zetának, ám akkor még nem sikerült teljesen elkülöníteni a Zetát a többiektől. Az egyterű négyes mostani generációjánál már az összes modellnek saját egyénisége lesz, így a Lancia Phedra is jobban tud érvényesülni.

Elöl a jellegzetes, pajzs alakú hűtőrács és a sokszögű fényszóró garantálja az egyedi arcot. A hosszúkás hátsó lámpa védett helyen, a C oszlop felső részén található, kialakítása egyébként megegyezik a Fiat Ulysse lámpájával. Eltérő viszont a rendszámtábla feletti és a díszléc tetején végigfutó ízléses króm csík.

A vezető környezetében nincs különösebb eltérés a többi egyterűhöz képest, a váltókar a kormány közelében, a középkonzolból nyúlik ki. Körülötte kaptak helyet a fűtéskapcsolók is. Eltérés viszont, hogy a Phedrában a világos színek dominálnak, és csak hat üléssel rendelhető. Ez érthető is, mert a luxust megcélzó egykori presztízsmárka egyterűjében a kényelem fontosabb a szállítható személyek számánál.