A Mercedes-Benz a Frankfurti Autószalonon mutatta be “Preventive occupant safety” (megelőző utasbiztonság), azaz pre-safe nevű biztonságtechnikai rendszerét. Az új rendszert egy preparált modellen mutatták be, mivel széria Mercedesekbe egyelőre még nem szerelik.

A pre-safe lényege, hogy mivel baleseteknél minden ezred másodperc is sokat számít, a baleset bekövetkezése után működésbe lépő passzív biztonságtechnikai védőeszközök reagálási idejét kívánják lecsökkenteni. A rendszer úgy működik, hogy amikor a számítógép például egy hirtelen fékezésből vagy a hirtelen csökkenő követési távolságból úgy érzékeli, hogy baleset fog történni, aktivizálja a passzív biztonságtechnikai eszközök egy részét. Ha sikerül elkerülni az ütközést, akkor az eszközök újra alapállapotba kerülnek, elkerülve a felesleges javítási költségeket.

A kiállított modellen csak a biztonsági övek feszítője működött együtt a rendszerrel, de a Mercedes szerint egy sor eszköz köthető a rendszerbe. Akár az is elképzelhető, hogy baleset előtt a helyes üléspozíciót és a kormány helyzetét is beállítja a pre-safe.