A Genfi autószalonon mutatta be az Opel házi sportműhelye az OPC az Astra Coupe X-Treme-t. Az autó sikerén felbuzdulva egy újabb sport-modellsorozattal lépett a nagyközönség elé a Frankfurti Autószalonon az Opel, ez pedig a Linea Rossa, azaz vörös vonal.

Három eltérő karosszéria variánsra de egyetlen építőelv alapján készültek az OPC modelljei. A három modell az Astra Cabrió és Kombi, míg a harmadik típus az Opel Zafira. Az építő elv pedig a sportosság, ezt pedig ha színben kellene kifejezni, a pirosnál jobban mi fejezhetné ki. A Zafira OPC-ről már korábban is jelentek meg információk és fotók, ám ezúttal a sorozat tagjaként került bemutatásra, a sorozatgyártásra érett típus.

Mindhárom autót a 2,0 literes 16 szelepes turbófeltöltéses erőforrás mozgatja. Az aggregát teljesítménye 192 lóerő, amely 5400-as főtengelyfordulatszámnál jelentkezik, a legnagyobb 250 newtonméteres nyomaték pedig már 1950-es fordulatszámnál előáll.
Nyolc másodperc körüli gyorsulást képesek produkálni ezzel a motorral az autók, míg a végsebességük a típustól függően 230 és 240 km/óra között van.

A vezzess.hu újságírói által Frankfurtban megismert Linea Rossa sorozat tagjai egyedi spoilereket kaptak, amelyek az Opel sportos irányvonalát hivatott bemutatni. Új agresszívabb első és hátsó lökhárítókat szereltek az OPC szakemberei az autókra, ezeken kívül újak a méretesebb küszöbök és a hűtőmaszk is.
Hatalmas középső nyílás uralja az első lökhárítót, amelybe méhsejtmintás fekete színű rács került. Eltérően a többi Astra modelltől a Line Rossa tagjai kerek ködlámpákat kaptak. Az autók az Astra Coupek sötétített első fényszóróházait kapták Xenon világító testekkel, a hátsó lámpák is egy kissé sötétebb árnyalattal készülnek az autókhoz. Krómozott külső kilincsek és kipufogóvég növelik az autó egyéniségét.

A kombi karosszériás OPC Astra és a Zafira ezen felül egy kis tetőspoilert is kap és eltérően a széria társaiktól az oldalsó ajtók üveg melletti részei kevlár borítást is kaptak.
17 colos kerekeken gördülnek a Linea Rossa modellek, a kerekek kicsinyíttet másai az Astra OPC X -Treme-n látott felniknek.

Az autók belsejét is átalakították, hogy még jobban hangsúlyozzák az Opel elképzelését a sportmodell gyártásról.
Új egyedi formájú Recaro sportülések kerültek az első ülések helyére. Ezeket oldalt hagyományos fekete Alcantra, míg középütt piros nappa bőr borítja. Hasonlóan az ülésekhez, a kormányt is kétszínű kivitelben készítették.
A Linea rossa sorozat autóiban piros biztonsági öv vigyázza az utasokat.