Armin Schwarznak a Szafari Ralin elért harmadik helye bebizonyított a Skoda Motorsportnak, hogy nem volt hiábavaló eddigi munkájuk. Ennek hatására nagy erőfeszítéssel készülnek a következő megmérettetésre, a Finn Ralira. Ahogy már megírtuk, Georges Biar személyében új navigátora lesz Bruno Thirynek, aki a megsérült Stéphane Prevot helyét veszi át.
Nem kettő, hanem három Octavia WRC vesz majd részt az augusztus 23-án kezdődő finn futamon. A harmadik párosban Stig Blomqvist pilótaként és Ana Goni navigátorként szerepel majd.
Az 55 éves, legendás svéd pilóta kapcsolata nem új keletű a Skoda Motorsporttal, a csapat tagja volt 1994-1997 között is. Segített kifejleszteni a Felicia Kit-Cart, amivel 1995-97 között az F2-es kategóriában versenyzett. Következő lépésként részt vett az Octavia WRC elődjét adó Octavia Kit-Car fejlesztésében is, amely szintén az F2 szabályai alapján épült, tehát elsőkerék-hajtású volt. Karrierje folyamán 11-szer nyert világbajnoki futamon, és 33-szor állhatott fel a dobogóra. 1984-ben világbajnok volt akkori navigátorával Björn Cedeberggel. Valószínűleg az is szerepet játszhatott a pilóta kiválasztásánál, hogy az északi futamokon valamilyen oknál fogva szinte mindig a skandináv pilóták brillíroznak.
”Nagyon szép emlékeim vannak arról az időszakról, amikor Skodával versenyeztem. Nagy lehetőség ez számomra, hogy a finn futamon egy Octavia WRC-t vezethetek. Remélem, tudok segíteni a Skoda csapatnak, hogy jó eredményt érjünk el.”-mondta Stig Blomqvist.

Ana Goni, Blomqvist új navigátora ebben a szezonban eddig öt világbajnoki futamon vett részt egy N-csoportos rali versenyautóval. Neki is van már skodás múltja, ugyanis 1996-ban egy Skoda Felicia Kit-Carral harmadik lett az angol RAC Ralin.