Új használtautó program a Porsche Hungariától
Új használtautó program a Porsche Hungariától

Új használtautó program a Porsche Hungariától

Új használtautó program a Porsche Hungariától

Új használtautó program a Porsche Hungariától
Mobilitás garancia és műszaki garancia is jár a Weltautókhoz
Középtávon 35-re kívánja felfuttatni a Weltauto partnerek számát a márkaképviselet
A hazai autóállomány 24,3 százalékát teszik ki a legfeljebb hatéves autók, amelyek a programban szerepelhetnek
Fotó megosztása:
A hazai gépjárműpark 13,6 százalékát teszik ki az 1-3 éves autók, 10,7százalék a négy és hat év közötti autók aránya. Ezt a piaci szeletet fedi le a Porsche Hungaria új használtautó programja, a Weltauto. Minden évben az eladott új autók számának többszörösét kitevő használt autó cserél gazdát. 1996 és 2000 között évente átlagosan 351 000 használt autót adtak el. Kiemelkedően jó év volt 1998, amikor 396 400 használt gépkocsi került új tulajdonoshoz, az idei év első felében több mint 156 000. A használt autót keresők közül egyre nagyobb rétegnek fontos az, hogy követhető előéletű autót vásároljon egy márkakereskedőtől, így csökkentve az ezzel járó kockázatot. Ezt a tendenciát jelzi, hogy a magánszemélyek közötti használtautó-eladásokkal ellentétben nő a kereskedésektől vásárolt kocsik száma. Az új autót megrendelők mellett a használtautó-piacnak is kialakult egy olyan rétege, amelyik a jobb minőségű szolgáltatásért hajlandó többet fizetni. Mivel a meglévő autó árát a legtöbben beszámíttatják az új kocsi árába, ezek a tényezők az idei első félévben 33 százalékos növekedést elérő Porsche Hungariát a Weltauto program magyarországi bevezetésére indították.

1993-óta működik Ausztriában a Weltauto. Tavaly a hazai bevezetést készítette elő a vezérképviselet. Ez év áprilisában 12 kiválasztott márkakereskedéssel szerződött az importőr a weltautós használt járművek értékesítésére. Jelenleg 12 kereskedés kínálja a Weltauto szolgáltatást, a jövőben ezt a számot húszra, majd 30-35-re kívánják emelni. Jelenleg Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen és Vácott 1-1 Weltauto partner van, a budapesti hálózat három tagból áll. Vas megyében a Vörös Szerviz Kft-nél, Budapesten például a Mentes és Társainál lehet a Weltauto kritériumoknak megfelelő használt autókat vásárolni.

A Weltauto rendszerben legfeljebb hatéves, 100 000 kilométernél nem nagyobb futásteljesítményű, Magyarországon forgalomba helyezett autókat értékesítenek. Nem feltétele a programban való részvételnek, hogy az autó a Porsche Hungariánál forgalmazott márkák közül kerüljön ki, az igazoltan jó műszaki állapot viszont alapkövetelmény minden kocsi esetében. A fenti kritériumoknak megfelelő személyautókra egyéves Weltauto műszaki garancia jár, amely a haszonjárművekre nem vonatkozik. Weltauto vásárlása esetén a hazai forgalomba helyezésű használtakat garantáltan beszámítják a kereskedők. Mobilitás garancia is jár, ennek keretében többek között közúti segélyszolgálat, szállásbiztosítás és utaztatás vehető igénybe egy Weltautóval.

A bevezető kampányban fontos szerep jutott a világhálónak. Ezt a médiumot a jövőben is kiemelten kezeli az importőr a Weltauto-hálózat népszerűsítésére.

Az autórajongóknak minden bizonnyal tetszeni fog a www.weltauto.hu nyitólapon látható fordulatszámmérő, amelynek mutatója 3600-tól söpör hatezer fölé.