Porsche Supercup a Hungaroringen
Porsche Supercup a Hungaroringen

Porsche Supercup a Hungaroringen

Porsche Supercup a Hungaroringen

Porsche Supercup a Hungaroringen
A versenyautók mellett a százra 4,2 s alatt gyorsuló széria 911 Turbón is volt mit bámulni
Zengő jobbján dr.Szórád József, a Porsche Hungaria ügyvezetője, balján Achim Peitzmeier, a másik pilóta
Érdekesség, hogy a 911 GT3 versenyváltozatában a maximális teljesítmény és legnagyobb forgatónyomaték is 370 Nm
Fotó megosztása:
Kilencedik alkalommal lesz Porsche-kupa a mogyoródi versenypályán a Forma-1-es Magyar Nagydíj betétfutamaként. A Porsche-házban megrendezett sajtótájékoztatóján jelen volt a Porsche AG. motorsport részlegének a Super Cupért is felelős igazgatója, Uwe Brettel, aki bemutatta a gyár színeiben ezúttal rajthoz álló két VIP-pilótát. Egyikük Zengő Zoltán, akit jól ismernek az autósport hazai rajongói. 1994-óta versenyez a magyar bajnokságban, jelenleg a túraautók csúcskategóriájában indul egy AMG Mercedes-szel. A másik versenyző Achim Peitzmeier, aki a neves német Auto Zeitung sportrovatának újságírója. A Porsche újdonsült pilótái azonos véleményen voltak: nem kergetnek győzelmi álmokat, de szeretnék megnehezíteni a többi versenyző dolgát, és megpróbálnak minél jobb eredményt elérni, úgy, hogy közben az autó is épségben marad. A két pilóta Weisachban, a Porsche tesztpályáján, mérnökök társaságában ismerkedett a versenyautókkal.

A hungaroringi versenyen, csakúgy, mint más futamokon, keresi a fiatal tehetségeket a Porsche, akiknek egy verseny erejéig lehetőséget biztosít tudásuk megcsillantására. Pozitív megítélésük esetén a versenyző karrierje akár a Porschénél is folytatódhat. Az ifjú titánok közül ezúttal a Bovi Motorsport versenyzője, Rácz István ülhet be a verseny 911 GT3 volánja mögé. A fiatal pilóta 8 évesen versenyzett először és már több különböző Porsche versenyautóhoz volt szerencséje.

A Porsche Super Cup versenysorozat tizenegy futamból áll, mindegyik egy-egy Forma-1 verseny betétfutama. Ezek közül az indianapolisi az egyetlen, amelyet Európán kívül rendeznek. Magyarország a sorozat nyolcadik versenyének ad otthont, az F1-hez hasonlóan Hockenheim után. Az összetett versenyben Jörg Bergmeister vezet 99 ponttal, mögötte alig marad el a 95 pontos Marco Werner és a 93 pontos Stéphane Ortelli, ezért igen kiélezett és látványos versenyre számíthatnak a futamra kilátogatók. A versenysorozatban 24 autó vesz részt, kilenc csapat színeiben.

A futam augusztus 19-én, vasárnap tíz óra húsz perckor lesz, amelyen mintegy hetven kilométeres távot kell teljesíteni a versenyzőknek. A szervezők egymillió márkát osztanak szét a helyezettek között, így nem csak a becsvágy motiválja a versenyzőket.

Porsche 911 GT3 Cup versenyautókkal indulnak a versenyzők a futamokon. Minden autó teljesen azonos, így a verseny kimenetelében a versenyzők és a csapatok tudása sokkal inkább dominál, mint más versenyek esetén. A versenyautók alapját a 996-os modell adja, amelyre üvegszálas motorházfedél, műanyag ajtó és hátsó ablak került. A GT 3 Cup autókat 3600 köbcentis hathengeres, vízhűtéses motor hajtja, 370 lóerős legnagyobb teljesítménnyel 7200-as fordulatnál, míg a legnagyobb nyomaték 370 newtonméter 6250 1/ perc fordulatnál.

Sok sikert kívánunk a magyar versenyzőknek és reméljük, hogy sikerül minél jobb eredményt elérniük, ezzel is öregbítve Magyarország hírnevét.