Saab tanulmányautó Frankfurtban
Saab tanulmányautó Frankfurtban

Saab tanulmányautó Frankfurtban

Saab tanulmányautó Frankfurtban

Saab tanulmányautó Frankfurtban
Üvegtető teszi különlegessé a tanulmányautót
Az 1985-ös EV1 volt a Saab második tanulmányautója. Teteje a 9X-hez hasonlóan üvegből van
Fotó megosztása:
9X néven mutatja be történetének harmadik tanulmányautóját a Saab. Megjelenésében retro elemeket hordoz az autó, emléket állítva korábbi Saab típusoknak. Az autó négy karosszériaváltozat tulajdonságait hordozza magában. Merít a kupék, a roadsterek, a kombik és pick-upok jellemzőiből.

A Saab tanulmánya sportos és egészen kompakt. Jelentős szerep jut a fénynek a koncepcióautóban. Szinte minden irányból akadálytalanul hatolhat be a fény az utastérbe, az autó teteje üvegből készül. A dinamikus karosszériához illő motorról még nem adott ki adatokat a Saab. Bár sokban eltér a mostani modellektől a 9X, de a hűtőmaszk egyértelműen azonosíthatóvá teszi, hogy Saabról van szó. A 9X név talán rejtvényt takar. A kilencest követő X a még ismeretlen típusjelzésre utalhat, ha sorozatgyártásba kerülne a kupétanulmány.

Az egyre erősödő versenyben szeretné növelni piaci részesedését a Saab. Ennek érdekében az elkövetkező hat év mindegyikében bemutatnak egy tanulmányt vagy egy új széria autót. Ezek között lesz az új 9-3-as típus és egy szabadidő terepjáró.

A Saab utolsó tanulmányautóját 1985-ben mutatta be. Az EV1 a 9X-hez hasonlóan üvegtetőt kapott, ablakmegoldásához némileg hasonló volt a későbbi Subaru SVX sportautó oldalablaka.