Kész az új VW Polo 1

Kész az új VW Polo

Az új Polo hossza 154 milliméterrel haladja meg a 371,5 centis elődöt, a tengelytáv 5,3 centivel nagyobb a most futó Polónál. Kezdetben-legalábbbis Németországban- két háromhengeres és egy négyhengeres motorral kínálják a 2002-es modellévű Polót. A kisebbik benzines háromhengeres és 65 lóerős, teljesíti az Euro 4-es károsanyag-kibocsátási szabványt. Járását kiegyensúlyozó tengely vasalja simára. A nagyobbik benzinmotor az ismert 75 lovas ezernégyes. A dízelek között először a 75 lóerős dízel lesz kapható három hengerrel. 2002, januárjától egy 55 lovas benzinessel bővül a választék. A háromhengeres alapmotor mellett ettől az időponttól választható lesz a közvetlen befecskendezéses, 85 lóerős FSI benzinmotor is.

Négy felszereltségi fokozatban lesz elérhető az újdonság. Basisnak nevezik az alapmodellt, fölötte a Trendline, a Comfortline és a Highline kivitel következik. Egy Polóból sem hiányzik majd a négy légzsák, a hővédő üvegezés, a blokkolásgátló, a négy fejtámla és az elektromos szervókormány. Kikapcsolható lesz az utas oldali légzsák gyermekülés beépítésekor az első ülésre. A kiskategóriában egyedülálló szolgáltatásként a hátsó padba beépített gyermekülés is rendelhető lesz az új Polóhoz.

Eltér majd a két- és a négyajtós változat hangulata és stílusa. A kétajtós sportos vevőknek készül, az ötajtós azt hangsúlyozza, hogy a Polo túlnőtt a kiskategórián.