Opel Signum2 tanulmány Frankfurtban
Opel Signum2 tanulmány Frankfurtban

Opel Signum2 tanulmány Frankfurtban

Opel Signum2 tanulmány Frankfurtban

Opel Signum2 tanulmány Frankfurtban
A beépített kávéfőző menet közben működik a Signum2 belsejében
Az első ülések a beszállók felé fordulnak a kilincs mozdítására
A hátsó ülések az övvonal magasságába emelhetők
A tanulmányautó utastere négyszemélyes, ami változhat a sorozatgyártásig
Sportautós számok: a felnik 19 colosak, a gumik mérete 245/35. Mind a négy utasnak loboghat a haja a 4,3 literes motor 300 lóerejétől
Fotó megosztása:
A vezess.hu korábban már írt a Signum második generációjáról. Az első gyári képeket látva a fő fejlesztési célok, tehát a vonzó külső, a kényelem, a variálható belső tér és a könnyű kezelhetőség mind megvalósultak. A Signum2 név a Genfben 1997-ben bemutatott, működő Signum prototípusra utal, amely egy külföldi autósújság próbaútján összetört. Részleteiben a 464 centis Signum2 örökölte a Signum formajegyeit. Egy kupé vonzerejét és egy kombi praktikumát kívánja nyújtani a Signum, amely az új Opel Vectra egy változataként szériaautóként is megvalósulhat. A német gyár szándéka szerint a Signum2 új korszak beköszöntét jelzi a számos problémával küzdő vállalatnál.

A belső térben figyelmességként a két első ülés a kilincs mozdítására a beszállók felé fordul és a kormány is felemelkedik. A repülőgépek botkormányához hasonlóan kialakított volán automatikusan a vezető felé mozdul a motor beindítása után. Digitális műszer informálja a sofőrt a kívánt adatokról a navigációs berendezés iránymutatása mellett. A navigációs készülék térképeit a középkonzolon található, 18 centi átmérőjű, 16:9 arányban osztható képernyő mutatja. Infravörös kapcsolattal működik az internet kapcsolatos utastéri számítógép billentyűzete. A számítógép monitorát ujjal megnyomva a képernyő kiemelkedik műszerfali rejtekéből.

Hátul két DVD-lejátszó szórakoztatja a mozizni vágyó utasokat, akiknek a filmektől könnyen elvonhatja a figyelmét, ha a 300 lóerős motor erejétől megmámorosodott vezető padlógázt ad. Az Egyesült Államokban kifejlesztett 4,3 literes motor alumíniumból készül, legnagyobb nyomatéka 400 Nm.

Az autó belsejében sínen csúsztatható rakodódoboz található. Merőben új, bár megkérdőjelezhető értelmű megoldása a Signum2-nek, hogy hátsó ülései az övvonal magasságáig emelhetők. Ennek révén a különleges Opel kétülésesnek tűnik kívülről. Hasznosabb tulajdonsága az ülések kalaptartóvá hajtogatásának, hogy balesetkor vagy erősen fékezve a csomagok nem támadják hátba a bent ülőket. A tágas első térben egy hatalmas üvegtető javítja a térérzetet. A panoráma üvegtető az első szélvédőtől keskenyedve szinte a csomagtartófedélig ér. A koncepcióautó négy személynek kínál ülőhelyet.

A Signum2 tengelytávja 283 centiméter, ami a 4,64 méteres hosszhoz képest kiemelkedően nagy. Sportosságát 19 colos könnyűfém kerekek hangsúlyozzák. A gumiméret 245/35. Kupés vonás a második, a B-ajtóoszlop hiánya.