Ifj. Tóth János az élen a Budapest Ralin
Ifj. Tóth János az élen a Budapest Ralin

Ifj. Tóth János az élen a Budapest Ralin

Ifj. Tóth János az élen a Budapest Ralin

Ifj. Tóth János az élen a Budapest Ralin
Egy rosszúl felépített gumilassító miatt kellet az első szakaszt törölni
Amíg versenyben volt addig még Érdiéket is megelőzte a Benik Somogyi kettős
Fotó megosztása:
A verseny teljes távja 1048 kilométer hosszú, amelyből a 19 gyorsasági szakasz hossza 227 kilométer. Pénteken tíz, míg szombaton kilenc gyorsaságit kell a párosoknak végigautózni.

1. gyorsasági: Tatabánya – Környe

A rendezők nem megfelelően építették fel az egyik lassítót a szakaszon, azaz eltért a tréningen felállítottól és ezt az előfutók nem jelezték. A versenyzőknek problémái akadtak ezzel a gumilassítóval, így a szakaszt törölték a versenyből.

2. gyorsasági: Oroszlány – Kőhányás

A második szakaszon Janika hajtott végig, a leggyorsabban, 8 perc 42 másodperc alatt teljesítette a távot. A második legjobb időt Benikék autózták aCorolla WRC-vel, de begyűjtöttek kilenc másodperc hátrányt. Érdi Tibornak nem sikerült túl jól a kezdés technikai gondok adódtak a Subaruval.

”Sajnos a technika kezd kicsúfolni bennünket, a hátsó stabilizátor egyszerűen leblokkolt, úgyhogy máris húsz másodperces hátrányba kerültünk Janikával szemben, most aztán nem kényelmeskedhetünk, le kell dolgozni a mínuszokat – mondta Érdi a szakasz után

Nem sokkal a rajt után az F2-es géposztály egyik nagy esélyese a Szabó Gergely-Takács Attila páros az árokba csúszott Volkswagen Golf Kit-Carjával. Fel kellett adniuk a versenyt és ezzel megnyílt az út Bútór Róbert Bajnoki esélyei előtt.

3. Gyorsasági: Rábaring

A Tóth-Tóth duó autózta ismét az abszolút legjobb időt, megelőzve hat másodperccel az összetettben is mögöttük álló Benik-Somogyi kettőst. Sajnos Érdi Tibor Subarujával gondok voltak, és begyűjtöttek újabb 14 másodperces hátrányt a szakaszon. Szeleczky Tamás az Escort WRC-vel, negyedik idővel ért célba, míg Asschenbrenner az N csoportos Mitsubishivel az ötödik időt autózta.

”Minden a legnagyobb rendben, az autó tökéletes, ráadásul a vártnál is nagyobb fölénnyel vezetünk”- mondta ifj. Tóth János

”Nem érzem a féktávot és egyelőre rettentő szokatlan az új, hatsebességes váltó, ezt a ralit már csak a hossza miatt is tanulásra használjuk” –árulta el Vizin László, akinek új Európában egyedülálló Subaru Impreza Sti-je miatt többen külföldről is ideutaztak, hogy láthassák.

4. gyorsasági: Ravazd – Tényő

A negyedik szakasz igencsak megtizedelte a mezőnyt. Kiesett a versenyből az oroszlán testvérpár, akik lecsúsztak az útról és a sérült Lancerből elfojt a víz és az olaj is, így fel kellett adniuk a versenyt. Kiesett még az Aschenbrenner György és Koronczai Tibor duó is, akik bár a harmadik szakaszig a nagy tempó ellenére uralták a Mitsubishit, de itt elsokalltak és összetörték a kocsit.
Technikai gondoktól mentesen nyugodt ám gyors autózással már szinte unalmasan a legjobb időt a Tóth-Tóth duó autózta. A második időt a Benik Balázs-Somogyi Pál kettős autózta, ők 15 másodperccel voltak lassabbak, mint a bajnok páros. Érdi lett a harmadik a Subaru impreza WRC-vel.

5. gyorsasági: Rábaring

A legjobb időt A Peugeot 206 WRC-vel Janika autózta, mögötte azonos idővel a Benik-Somogyi kettős Corollája ért célba. Érdi Tibor újabb kilenc másodperces hátrányt gyűjtött be a negyedik gyorsaságin, így az összetettben már ötven másodperccel van Janika mögött, és 20-al Benik Balázs mögött. A negyedik időt az A7-ben is élen álló Faltusz Békefi kettős autózta Peugeot 306 Maxival.
Érdi Tibor egy erős jobb kanyarból túl gyorsan hajtott ki és kissé odacsapta a Subaru elejét, ennek ellenére sikerült célba érniük.
Szelecky tamás Fordja ismét csak úgy, mint már számtalanszor felmondta a szolgálatot.

6. gyorsasági: Ravazd -Tényő

A legjobb időt Janika autózta Tóth Imrével az oldalán, idejük 7 perc 13 másodperc volt. A második helyet ezúttal a bajnokság második helyezettje az Érdi Tibor- Varga István kettős autózta. Az összetett verseny második helyén álló Benik Balázs Corollája kettős defektet kapott, így csak a 33. Időt autózták, sikerült kijönniük a szervizpontig, ám ott megállt a kocsi motorja és csak nehezen tudták újra indítani.

A negyedik időt az N csoportban induló ifj. Angyalfi-Kazár kettős autózta Mitsubishi Lancer Evo VI-al.

7. gyorsasági: Rábaring

A nagy meleg igencsak megviseli a pilótákat, és Érdi Tibornak még a Subaru hibáival is meg kell küzdeni. Ehhez jön még, hogy számára bajnoki arany múlik a versenyen, amely egyre távolabb kerül tőle, bár még sok van hátra versenyből.
Benik autójával gondok adódtak, így fel kellett adnia versenyt.
Érdi a szakaszon csak a17. Időt autózta, és mintegy 45 másodperces hátrányt szedett össze ezen az egyetlen gyorsaságin. Janika mögött a második legjobb a Faltusz Békefi kettős autózta és csak 18 másodperccel voltak lassabbak az élen állóknál.
Bútór Róbert bár visszavett a tempóból Szabó Gergő kiesése óta, ám így is elég gyors volt az abszolút harmadik hely megszerzéséhez.

8. gyorsasági: Ravazd -Tényő

Visszaállt a rend a Rábaring melletti szervizben kijavították Érdiék Subaruját, és így ismét az abszolút második időt autózták. Hat másodperccel voltak lassabbak a Peugeot 206 WRC-vel induló Tóth-Tóth duónál, akik 118.63 km/h átlagsebességet autózva az első helyen értek célba.
A harmadik időt ezúttal Bútór Róbert és Tóth Vilmos autózták a Citroen Saxo Kit-Carral.

9. gyorsasági: Oroszlány – Kőhányás

A mezőny egy kis autózás után visszatért Oroszlányhoz, ahol ismét végighajtottak a reggel már teljesített szakaszon. Janik egyre csak gyűjtötte a másodperceket, amelyekkel egyre közelebb került a bajnoki aranyhoz. Érdi Tibornak újabb 15 másodperces vereséget kellet elkönyvelnie a szakasz után. Benik kiesésével többeknek lehetősége volt dobogós abszolút időt autózni, a Tagai testvérpár élt is a lehetőséggel.
A negyedik időt a Subaru Sti-vel lassan összeszokó Vizin- Doromby kettős autózta.

10. gyorsasági: Könyebánya

A nap utolsó szakaszon végre Érdi Tibornak is kijutott a sikerből. Ő autózta a leggyorsabb időt, ami 3 perc 43 másodperc volt. Mindössze egyetlen másodperccel volt lassabb nála az ifj., Tóth-Tóh páros a Peugeot-val.
A harmadik időt Tagaiék, a negyediket Bútorék autózták.

Tíz gyorsasági után az összetett verseny állása:
1. ifj Tóth -Tóth Peugeot 206 WRC
2. Érdi-Varga Subaru Impreza WRC + 2p 4m
3. Tagai-Tagai Mitsubishi Lancer +3p 26 m
4. Bútór-Tóth Citroen Saxo Kit-Car +4p 50 m
5. Faltusz-Békefi Peugeot 306 Kit-Car +5p 9m
6. Vizin-Doromby Subaru Impreza Sti +6p 1m

Augusztus 11-én szombaton kilenc gyorsasági vár a mezőnyre