Megkapta első elismerését az új Mini. Az Auto Express brit autós szakújság a 2001-es Év Autójának választotta a retro-kisautót. A magazin dicsérte a kisautó vezethetőségét, kezelhetőségét, kidolgozási minőségét és biztonsági felszereltségét.

Mike Penny a lap munkatársa megjegyezte: “A Miniben található anyagok nagy része a BMW 5-ösben is megtalálható, míg a kidolgozás is hasonlóan jó színvonalú. A biztonsági felszerelések is jó szinten állnak, hiszen a széria ABS és légzsákok mellett akár menetstabilizáló elektronika is rendelhető. Legnagyobb dicséret azonban az autó vezethetőségét éri. A tervezők célja az élményautózás megteremtése volt, és úgy gondoljuk, hogy ez sikerült is nekik”.

A BMW a Volkswagen Beetle-lel aratott sikere láttán határozta el a Mini legenda feltámasztását. Több terv közül választották ki azt, amelyikről úgy gondolták, hogy a régi Mini nyomán újra lázba tudja hozni a vásárlókat. Egyelőre úgy tűnik, hogy bejött a BMW számítása, mivel azokban az országokban, ahol már kapható az új Mini, óriási sikert arat.
Hazánkban a Mini értékesítésének megkezdése valamikor az ősz folyamán várható.