Szeptember 11-23 között rendezik az idei Frankfurti Autókiállítást. Az első két nap, azaz 11-e és 12-e, a sajtóé, ekkor csak az újságírók látogathatják a rendezvényt. Az 59. alkalommal megrendezésre kerülő esemény mottója: “Az autó bűvöletében”. Negyven országból közel 1100 kiállító érkezik a rendezvényre, ahol 235 ezer négyzetméteren találhatnak autócsodákat a látogatók. A rendezvényt kétévente rendezik meg, nagyságát jól jellemzi, hogy a legtöbb gyártó itt tartja autóinak európai bemutatóját.

Idén is több mint 50 világújdonságot láthatnak a látogatók. Ezek közül a legérdekesebb a 7-es BMW, a Nissan Primera, a Mercedes SL, a VW Polo és a Ford Fiesta legújabb típusai. A szervezők idén több mint egymillió látogatóra számítanak. A hatalmas tömeget a pontos szervezéssel, megfelelő számú parkolóval próbálják a rendezvényre bejutatni.

Különböző érdekes programokkal is várják a látogatókat a Frankfurti Autószalonon. Lesz terepjáró tesztelés, ahol meredek falon is kipróbálhatják a terepjárókat a látogatók.
Emellett lehetőség van teljesen ingyenesen az egyik külső helyszínen felállított tanpályán a vezetői tudás csiszolására is. Hasonlóan a Magyarországi pályákhoz lesz vizes szakasz és szlalom pálya is. A gyakorlók mellé egy profi tanár ül be, akinél a bal oldalt szintén vannak pedálok, így tud segíteni a tanulónak.

Magyarországról is érdemes kilátogatni az 1000 kilométerre lévő Frankfurtba az autószalon idején, bár a közlekedést megnehezíti a rengetek látogató. A belépti díj ára a szakmai napokon, szeptember 13-án és 14-én 80 német márka, szeptember 17 és 22 között pedig 25 márka. A szalon hétköznapokon reggel 9 és 20 óra, hétvégén pedig 9 és 18.30 közt van nyitva.