Számos országban, köztünk hazánkban is a legnagyobb példányszámban eladott autóvá lépett elő a középkategóriában az idei év első féléves eladásai alapján az új Ford Mondeo. Németországban, ahol az eladások közel kétszeresére emelkedtek az új Mondeo elnyerte az “Aranykerék” illetve “Auto 1” díjakat is.
Hazánkban a Ford Mondeóból 2001. január 1. és június 30. között összesen 930 darabot értékesítettek, és ezzel a VW Passattal együtt a Mondeo lett a legjobban fogyó autó a középkategóriában. A tavalyi év első hat hónapjában összesen 390 előző Mondeo talált gazdára, és a teljes évben eladott szám is csak 740 volt. Így az új Mondeóbol már most többet adtak el, mint 2000-ben összesen.

A Ford európai részlegének fejlődésében fontos szerepet játszó modellek az új Ford Mondeo mellett a Focus és a nemrégiben teljesen megújult Transit kis-haszonjármű. A kisautók közt a Ford már nem tudott a módosított Fiestával nagy sikert elérni, az új Fiesta megjelenése a szeptemberi Frankfurti Autószalonon várható.