A Mercedes-Benz belső tuningcége, az AMG készítette mindkét modell tizenkét hengeres, 6258 köbcentiméteres motorját. A V12-es elrendezésű blokk 444 lóerőt (326kW) teljesít, amihez hatalmas, 620 newtonméteres forgatónyomaték társul. Az új motor erejének köszönhetően az autók sportkocsis menetteljesítményt nyújtanak. A CL 5,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Az S 63-nak magasabb súlyánál fogva 5.7 másodpercre van szüksége a 100-as sprint teljesítéséhez. Mindkét modell maximális sebességét 250 kilométer/órában maximálja az elektronika, de az új tulajdonos végsebesség korlátozás nélkül is kérheti autóját.

A motor alapját a Mercedes 5,8 literes tizenkét hengeres erőműve adja, amely teljesíti mind az EU 3-as, mind a D4-es környezetszennyezési normát. Az erőforrás már most túlteljesíti a 2005-ben érvénybe lépő szigorúbb EU 4-es szabványt is. Az erő átviteléről az AMG S 63 és CL 63 esetében is egy ötsebességes automata váltó gondoskodik, amely kézzel is kapcsolható. Természetesen a váltót a nagyobb teljesítményhez és nyomatékhoz igazították új váltási pontokat meghatározva.

Minden igényt kielégítő alapfelszereltséggel rendelkezik a W 220-as S és a W 215 CL 63 AMG változata. Nemesfa-betét, nappabőr, automata klímaberendezés, 320 km/h-ig skálázott kilométeróra és xenon fényszóró tartozik a szériafelszereltségbe. A CL 63 AMG esetében a széria felszerelés részét képezi a bi-xenon fényszóró is, amely típusban a tompított mellett a távolsági fényt is gázkisüléses izzó adja.

Sportosabb első és hátsó lökhárítók, valamint alacsonyabb küszöbök különböztetik meg az AMG modelleket a többi Mercedestől. Természetesen az új modellek is AMG könnyűfém felnikkel kerülnek piacra, 7.5×17 colos felnik és 225/55 R17-es gumik kerülnek az autókra. Aki méretesebb kerekeket szeretne, 18 vagy 19 colos keréktárcsákkal is felszereltetheti Mercedesét. Egy már meglevő S 600 átalakítása 103 000 márkába kerül S 63 AMG-vé, aki új autót rendel, annak leheletnyivel kevesebb pénzébe kerül a tuning. Egy CL luxuskupé átépítése is 13 millió forintnak megfelelő összeget igényel. Az importőr tájékoztatása szerint mindkét modell elérhető lesz Magyarországon is.