A Wallis Motor Kft. a BMW, a Rover, az MG és a Land Rover forgalmazója. Első féléves adatai szerint a BMW 259 autót adott el, ami kismértékű növekedést mutat a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A hazai piac bővülésénél alacsonyabb első féléves növekedést várhatóan erőteljes bővülés követi a második félévben. Ekkor jelenik meg az új hármas Compact és a hetes sorozat leváltója. Nem segített a BMW-nek az sem, hogy a sikeres X5-ből kevés jut a magyar piacra. A hosszú szállítási határidő ellenére nyolc X5 terepjárót adtak el, míg tavaly január és június között csak kettőt.

Az év második felében, kora ősszel kezdődik meg a Wallis Motor ötödik márkája, az új Mini forgalmazása. Az importőr szándéka szerint még ebben az évben megkezdi az MG sportlimuzinok forgalmazását. Mindkét újdonság a második féléves eredményekben éreztetheti kedvező hatását.

A presztízsautók között a Rover 75 eladásai erősen elmaradtak a tavalyitól. A prémium szegmensbe tartozó nemes típusból 34 kelt el fél év alatt a tavalyi 66 autó helyett. Kétliteres V6-os motorral is rendelhetővé vált a Rover 45-ös széria, ami a tavalyit felülmúló eladási számokban is tükröződik. Az áremelkedés miatt a 25-ös nem tudta megismételni elmúlt évi sikereit. 222 helyett idén januártól júniusig 138 Rover kelt el Magyarországon. A Rover esetében is valószínűleg a második félév hoz majd szebb számokat a Rover 75 Tourer értékesítésének megkezdésével.

A szűkös gyártókapacitás miatt Magyarországon az első félévben alig lehetet Td4-es motorral szerelt Land Rover Freelandert vásárolni, pedig ez a legnépszerűbb motorvariáns. Az eladások zömét a 2.5 V6-os motorral szerelt modell adta. A tavalyi első félévben értékesített 152 helyett az idén 127 Land Rover került a vásárlókhoz január és június között. Változást az év második fele hozhat a Td4-es motorral szerelt Freelanderek megérkezésével. A terepjárók forgalmának visszaesését a klasszikus Defender gyengébb szereplése is befolyásolta.

Jelentős érdeklődés mutatkozik a BMW motorkerékpárok iránt. A 2000-es év első felében 89 motort értékesítettek, míg az egész év alatt 124 darabot. Az idei év első felében már 119 új motort adtak át. Tovább növeli majd az értékesítési adatokat a nemrég bemutatott BMW C1-es motor is.