Újabb BMW reklámfilm 1

Újabb BMW reklámfilm

A BMW “The Hire” címen egy öt részből álló reklámfilm sorozat elkészítését határozta el nemrégiben, neves mozifilm rendezők és producerek segítségével. A sorozat ötödik tagja a napokban készült el “Powder Keg” néven. A rövidfilmek csak az internetről tölthetők le, más formában nem terjesztik őket.

A most elkészült BMW reklámfilm a “The Hire” sorozat utolsó, ötödik darabja. Az előző négy rész közül az első az “Ambush” John Frankenheimer-től, aki a Ronin című filmet is jegyzi, a második a “Chosen” című Ang Lee rendezésében, a következő “The Follow” Wong Kar-Wai-tól, a negyedik pedig a “Star” Guy Ritchitől. A “Star”-ban az egyik főszerepet a rendező felesége, Madonna játssza.

A “Powder Keg” játékideje valamivel több mint nyolc perc. A filmet Alejandro González Iñárritu rendezte, forgatókönyvét pedig Guillermo Arriaga-val közösen írta. Az egyik főszereplő Stellan Skarsgard, aki a film főhőseként egy fényképészt alakít. Skarsgard olyan filmekben játszott, mint a Ronin, a Good Will Hunting és a Háborgó mélység. A film másik főszereplője a brit Clive Owen, aki a “The Hire” sorozat egyetlen állandó szereplője, és mindegyik rövidfilmben a sofőrt játssza.

Az film igazi főszerepét azonban egy BMW X5-ös terepjáró kapta. A fehér autó hosszasan látható a reklámfilmben. A filmben szereplő X5-ös 3 literes soros hathengeres motorral szerelt. Motorja 231 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 300 newtonméter. Több sérülés is éri az autót a filmben, sőt a film vége felé golyózápor zúdul az autó hátuljára.

A film rövid történet, hogy 2001 január 13-án, valahol Dél-Amerikában egy fényképész (Skarsgard) magas rangú vezetők korrupciós ügyeit leleplező fotókat készít, melyeken foglyok meggyilkolása is látható. Miután a fotóst észreveszik, üldözőbe veszik. Az üldözés során a fényképészt eltalálják. A vérző fényképésznek a BMW sofőrjét alakító Cliwe Owen segít beszállni az X5-ös BMW-be. A terepjáró keresztülhajt egy igazi dél-amerikai városon, ahol az utcán katonák és prostituáltak álnak, majd elhajtanak egy nyomornegyed mellett is.

A városból kiérve hirtelen egy fegyveresekkel teli dzsip feszi üldözőbe a BMW X5-öst és utasait. Az üldözés során a fényképész egyre rosszabbul lesz, ezért a filmtekercset és a nyakában lógó dögcédulát a sofőrre bízza. A BMW egy úttorlasz miatt a mezőn folytatja menekülését, közben heves golyózápor találja el az autó hátulját. A Stellan Skarsgard alakította fotós a menekülés közben meghal.

A film természetesen happy end-del végződik. A BMW sofőrje a fotós anyjának átadja fia dögcéduláját és megmutatja a gyilkosait leleplező cikket.