4.1 másodperces 100-ra sprintelés és 248 km/órás végsebesség igen szép adatok egy sportautótól, pláne, ha az történetesen elektromos hajtású. Az AC Propulsion nevű Los Angeles-i cég nemrégiben mutatta be új elektromos autóját, a tZero-t, mely ezekkel a sportautós menetteljesítményekkel rendelkezik. A tZero 200 lóerős elektromos motorját 28 akkumulátor látja el elektromos energiával, melyeket közel egy óra alatt lehet feltölteni. A nehéz akkuk ellenére a tZero önsúlya csupán 1111 kg.

Az akkuk 160 kilométer megtételére elegendő energiát képesek tárolni abban az esetben, ha a sofőr visszafogja magát és 90 km/órás átlagtempóval halad. Az elektromos motornak köszönhetően a tZero 248 Nm-es nyomatéka 0 és 5000-es fordulatszám közt végig rendelkezésre áll.

Az autó belső kialakítása is sportautó-szerű. A spártai belső egyetlen extra felszerelése a CD-s autóhifi, de a sportautós kellékek adottak: a vezető Momo sportkormányt teker, a bent ülőket bukókeret védi és négypontos versenyövek kötözik őket a bőr sportülésekbe.

A tZero a gyártók szándékai szerint 2002-től lesz megvásárolható. Az autó árát még nem hozták nyilvánosságra, de azt elmondták, hogy nem csak menetteljesítményei, hanem ára alapján is a Porschék és a Ferrarik közé sorol majd be a tZero. A cég szerint az autó ára Amerikában 80 ezer dollár (majdnem 23 millió forint) körül várható.