1528 autós forgalommal a legkeresettebb Citroen modell maradt a Xsara, eladásai 56 százalékkal múlták felül a tavalyi év első felében hazánkban elkelt 981 darabot. Igen jelentős a Citroen növekedése a középkategóriában. Tavaly a teljes évben 67 Xantiát adott el az importőr Citroen Hungária, utódjából, az április vége óta forgalmazott C5-ből két és fél hónap alatt 189 kelt el, a megrendelések pedig meghaladták a 300-at. Januártól-júniusig 4088 személy és haszonjárművet értékesített a Citroen Magyarországon. A Citroen Hungária részesedése a hazai új autó piacon meghaladta az 5 százalékot.

A Citroen fejlődése világviszonylatban 9,8 százalékos volt az előző év első hat hónapjához viszonyítva. 594 000-ről 652 000-re nőtt az eladott személyautók és könnyű haszonjárművek száma. A Citroen sorozatban negyedik éve dönti meg értékesítési rekordját. A legjelentősebben a Xsara Picasso eladásai nőttek, 41 százalékkal, a Xsarából 17 százalékkal több kelt el. A Berlingo értékesítési nyolc százalékkal haladták meg a tavalyi első félévet.

Az év második felében tovább javulhat a Citroen eredménye a C5 kombi forgalmazásának megindulásával. A nyugat-európai eladások 57 százalékát tették ki a dízelek.