Július 17-én, az új gyártósor ünnepélyes megnyitása után gördült le a grazi Chrysler üzem futószalagjáról az első Ausztriában készült PT Cruiser. A Chrysler PT Cruiser kompakt egyterűt 2000 elején kezdték el forgalmazni. A különleges külsejű autó iránt hamar nagyra nőtt a kereslet, így a Chrysler mexikói gyára nem tudta kielégíteni a vevők igényeit. Bár a közép-amerikai üzem kapacitását évi 180 ezerről 260 ezerre növelték, még ez sem elegendő. A DaimlerChrysler vezetősége úgy döntött, hogy Grazban is beindítják a PT Cruiser gyártását. Az egyterűt Grazban évi 50 ezres sorozatban kezdik gyártani, így a PT Cruiser évi teljes darabszáma 310 ezer lesz.

Az osztrák Eurostar üzem jelenleg 1900 alkalmazottat foglalkoztat két műszakban. Teljes gyártókapacitási évi 100 ezer autó. Grazban eddig a Voyager egyterű és a Mercedes M-osztályos terepjáró készült, mind jobb-, mind balkormányos kivitelben. A PT Cruisert is gyártják jobbkormányos kivitelben az osztrák gyárban. Az Ausztriában készülő PT Cruisereket európai, ázsiai, japán, ausztrál és afrikai kereskedésekbe szállítják.

A PT Cruiser európai gyártásának köszönhetően nem csak a kapacitásbeli gondok oldódnak meg, hanem várhatóan az egyterű hazai ára is csökkeni fog, a kedvezőbb vámbesorolás miatt.