Szupersebességű kombik a láthatáron 1

Szupersebességű kombik a láthatáron

A villámgyors kombik első tagja már be is mutatkozott az MG ZT-T személyében. A ZT-T-t a Genfi Autószalonon leplezték le, ami a Rover 75 Tourer nagyteljesítményű MG változata. A brit kombi kezdetben csak egy 200 lóerős, 2.5 literes motorral vásárolható meg, de később lesz 375 lóerős V8-as változat is, hátsókerék-hajtással.

A talán legérdekesebb kombinak az M3-as motorjával hajtott kombi BMW ígérkezik. Eddig még sosem készítettek kombiváltozatot a most 343 lóerős M3 hajtásláncával, noha a nagyobb M5-ösből az E34-es sorozat 1995-ös leváltásáig létezett ilyen. A másik német rivális, a Mercedes már bemutatta a legújabb C-osztály kombijának AMG féle változatát, a C32 AMG T-modell teljesítmény adatait nem érheti kritika. A 3.2 literes motor maximális nyomatéka 450 Nm.

A Volkswagen és a Ford is bemutatta már felső-középkategóriás autóinak nagyteljesítményű változatát, de csak limuzin karosszériával. A VW egy W8-as, 275 lóerős motort szerelt a Passatba, a Ford pedig a Genfi szalonon vezette elő a Ford Mondeo ST 220-at, 220 lóerős teljesítménnyel. Mindkét német cég azt tervezi, hogy a közeljövőben kombiként is bemutatják az autókat. Az előző Mondeo kombiból létezett nagyobb teljesítményű, ST 200 változat.