Először lesz látható az Astra Cabrio és a 444 lóerős Astra Coupé OPC X-Treme. Genfben mutatják be a Zafira egyterűt 190 lóerős OPC-sportváltozatban és 1,6 literes gázüzemű motorral.
A Genfben kiállítandó nyitott Astra 2002 tavaszán kerül piacra hazánkban. Háromféle, 1,6, 1,8 és 2,2 literes benzinmotorral lesz kapható a négyüléses. A motorok teljesítménye 100, 125 illetve 147 lóerő.
Valószínűleg tanulmányautó marad a Német Túraautó Bajnokságban induló Astra kupé közúti változata. A 300 km/órás végsebességre képes utcai versenyautó műszaki megoldásai teljes egészében a 444 lóerős túraautóra épülnek.
Egy szelídebb sportautót is kiállítnak az Opel genfi standján. Az Opel Corsa raliváltozata egy új FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség)-kategória előírásai szerint épült. A Super 1600 kategóriában az autók minimális üres súlya 950 kg. 2001-ben az Opel továbbfejleszti a decemberi Essen Motor Show.n bemutatott 200 lóerős rali Corsa-t, 2002-től pedig beszáll a költségkímélőnek szánt versenysorozatba.
Két erőforrással is bővül a Zafira motorválasztéka. Európa leggyorsabb egyterűjének ígérkezik a 190 lóerős Zafira OPC (Opel Performance Car-nagy teljesítményű Opel). Motorja az Astra kupéban is szolgáló kétliteres, turbófeltöltéses benzines. Százra 8,1 másodperc alatt gyorsul és a lendület csak 220 kilométer/óránál fogy el. A Zafira OPC aktív biztonságát sportos futómű, 16 colos fék, menetstabilizáló és kipörgésgátló elektronika valamint 17 colos felnire húzott 225/45-ös gumi javítja. Külseje is az Opel Performance Center keze nyomát viseli magán. Karosszériáját körbespoilerezték, ami a légellenálást is csökkenti. Belső terében Recaro sportülések és fehér számlapú műszerek találhatók. Azoknak szánják az Opel Zafira OPC-t, akiknek egy sokoldalú járműre van szükségük, de a sportos menetteljesítményekről sem akarnak lemondani.
A Zafira CNG (CNG= Compressed Natural Gas-sűrített földgáz) 1,6 literes motorja gázzal működik. Sikerült úgy elhelyezni a négy gáztartályt az autó padlójában, hogy megmaradt a hétüléses beltér és az autó variálhatósága is megegyezik az ismert Zafira változatokkal. Nem kis szó, hogy a földgázzal működő Zafira 100 lóerős teljesítménye és 150 Nm-es nyomatéka megyezik az egy-hatos benzinmotor értékéivel. Szükség esetére egy 15 literes benzintartályt is beépítenek, amivel a Zafira CNG hatótávolsága összesen 400+180 kilométer. Sok más gázautóval szemben a Zafira CNG-vel parkolóházakba is be lehet hajtani.
A Zafira hátsó utasai DVD-lejátszóval videózhatnak majd a Genfben prezentálandó fejlesztés segítségével. Az AutoVision nevű rendszert a Johnson Controls-szal együtt fejlesztette ki az Opel anyavállalata, a GM. DVD (digital versatile disc)-lemezek mellett CD-k is lejátszhatók a távirányítású Auto Visionnel. Kompakt méreteinek köszönhetően a képernyő nem zavarja a vezetőt a hátralátásban. Használaton kívül a monitor az első ülések feletti tetőkárpitba simul. Az Auto Vision súlya 3,5 kg, hossza 39cm, szélessége és magassága 26 illetve 7 centiméter. Egyszerre nyolc filmet képes tárolni a rendszer. Gyermekek videójátékaik konzolját is összeköthetik a képernyővel és arra is lehetőség van, hogy egy videókamerához csatlakoztatva saját filmeket játszanak le.