Bemutatják a ráncfelvarráson átesett A-osztály hosszított tengelytávú változatát és az SLK sportautó 354 lóerős sportváltozatát. Európában először lesz látható a C-osztály új kombija. A középkategóriás T-Modell megkapja ezenkívül a C32 AMG limuzin 354 lóerős, kompresszoros motorját.
A hosszított A-osztály tengelytávja 17 centiméterrel haladja meg a továbbra is kapható alapváltozatét. Ennek köszönhetően a 377 centis A-Mercedes legalább 6 cm-rel nagyobb lábhelyet kínál hátul, mint a rövid kivitel. Hátsó ülései 111 mm-es úton mozgathatók előre vagy hátra, amivel a hátsó lábtér mérete növelhető a csomagtartó rovására és viszont. A csomagtér is nőtt, maximális mérete az alapváltozat 360 litere helyett 405 liter. Hazánkban várhatóan a szeptemberi Budapesti Autószalonon mutatkozik be a szériában klímaberendezéssel felszerelt, modellfrissített A-osztály.
A Mercedes másik genfi világpremiere a C-osztályú Mercedes T-Modelljének sportváltozata. A kombi karosszériás C32 AMG-t 3,2 literes, 354 lóerős, feltöltött benzinmotor hajtja. Maximális forgatónyomatéka 450 Nm 4500-as percenkénti fordulatnál. Nulláról százra 5,4 mp alatt gyorsul a kizárólag automata váltóval kapható kombi, végsebességét elektronika korlátozza 250 kilométer/órára. Az AMG Speedshift-nevű automata váltó karját elég balra mozdítani és az rögtön a maximális gyorsulást biztosító fokozatot kapcsolja az öt közül. 2001. március végétől Magyarországon is rendelhető lesz a C-osztályra épülő kombi minden változata, feláráráról még nincs pontos adat.
Januárban, a Detroiti Autókiállításon már látható volt az SLK roadster AMG sportmodellje. Európai premierjét Genfben tartják. Motorja ugyanaz a 3199 cm³-es V-6-os hengerenként három szeleppel, amelyik a C-osztály AMG sportváltozatait is hajtja. A gyorsulás százra 5,2 másodpercig tart, a végsebességet 250 km/órában maximálták.

Különleges belső dekorációval bővíti Genfben a CL luxuskupé kínálatát a Mercedes. A W 215 jelű kupé ajtópaneljeire, középkonzolára, kormánykerekére és váltókarjára kékesszürke árnyalatú norvég gránitdíszítést is választhat a vevő.