A Volkswagen Crafter kiváló alapot jelent a lakóautó gyártóknak, hogy megvalósítsák elképzeléseiket. A német Hobby a dán életérzés, a hyggie jegyében alakította ki legújabb lakóautóját, a Maxia 680 DT-t. Az újdonság 684 centiméter hosszú padlólemezzel készül, amelyen többféle elrendezés is megvalósítható.

A középpontban a hyggie, vagyis a „bekuckózós” életérzés van, amely elképzelhetetlen lenne egy hangulatos és kényelmes kanapé nélkül. A lakautóban ezért alapesetben egy-egy üléspad néz egymással farkasszemet. A laza és önfeledt kártyapartikhoz pedig egy középre hajtható asztal is rendelkezésre áll. Ha eljön az este, akkor az üléspadok könnyen és egyszerűen fekvőhellyé alakíthatók.

Kanapérajongóknak készítették ezt a furgont 1

A választás mindig a felhasználóé: amennyiben valaki csak az egyik oldalon szeretne fekvőhelyet, akkor egy 200×86 cm-res ágyat  tud kialakítani. Így a másik oldalon megőrizheti a hangulatos és otthonos kanapét. Amikor viszont szélesebb ágyra van szükség, akkor a két üléspad együttes kihajtásával egy 200×172 cm-res francia ágy alakítható ki. Ezen már kényelmesen elfér két fő is akár, de persze egymagunkban is terpeszkedhetünk rajta egy hosszú, fárasztó út után.

A Crafter középső traktusa sem maradt üres. Ott ugyanis egy 90 literes hűtővel, valamint főzőlappal felszerelt minikonyhát, valamint egy mosdóval, zuhanyzóval és WC-vel ellátott fürdőszobát találhatunk. Sőt, az elülső üléssor mögé még egy kisebb ülőpad is befér, így a sofőr- és a vezetőülés hátra forgatásával kellemes kis társalkodó rész alakítható ki a pihenőidő eltöltésére.

A Hobby Maxia 680DT hajtásáról 2.0 literes, 174 lóerős TDI dízelmotor gondoskodik, amelyhez nyolcsebességes automata váltó csatlakozik. Opcionálisan harmadik ággyal és fedélzeti vezeték nélküli internettel is megrendelhető. Ha valaki szeretné megtapasztalni, milyen a hyggie egy lakóautó fedélzetén, akkor közel hetvenezer eurót, vagyis átszámítva 27 millió forintot kell letenni érte az asztalra.