A hétvégén a belgiumi Zolderben folytatódott a kamion Európa-bajnokság (ETRC), a hatodik bajnoki címére hajtó Kiss Norbert pedig ott folytatta a 2024-es szezont, ahol az előző két hétvégén abbahagyta.

A Révész Racing 39 éves versenyzője utolérhetetlennek bizonyult a szombati időmérő edzésen, amin több mint 8 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole-pozíciót, amit aztán a hétvége első futamán rajt-cél győzelemre váltott. A második versenyen az sem jelentett akadályt, hogy a részben fordított rajtrács miatt csak a nyolcadik pozícióból indulhatott: ezúttal is átverekedte magát a mezőnyön, és végül majdnem 5 másodperces fórral győzött.

12 futam után állították meg Kiss Norbertet 1

Belgiumból három győzelemmel és egy harmadik hellyel távozott Kiss Norbert. (Fotó: Márti Bóta Photography/Révész Racing)

Kiss a vasárnapi időmérő edzésen is magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát, ahonnan simán megnyerte a harmadik futamot. A hétvége utolsó, a másodikhoz hasonlóan fordított rajtrácsos futamán viszont idén először fordult elő, hogy nem őt intette le elsőként a kockás zászlót. A címvédő a nyolcadik helyről startolva hamar felzárkózott a harmadik helyre, onnan azonban nem tudott előrébb lépni, így a dobogó legfelső fokára a hatszoros Európa-bajnok Jochen Hahn állhatott fel.

Kiss Norbert győzelmi sorozata így az idény első 11 versenye után megszakadt, de ennek ellenére növelte az előnyét a pontversenyben.

178 ponttal várja a folytatást, őt Hahn követi 130 egységgel, míg a harmadik helyen a háromszoros kontinensbajnok Antonio Albacete áll, akinek 98 pontja van. A bajnokság július közepén, a Nürburgringen folytatódik.